STRAND Fesztivál
Fotó: STRAND Fesztivál

Tökéletes nyárzáró bulinak bizonyult idén is a STRAND Fesztivál Zamárdiban

A fesztiválszezon egyik várva várt fénypontja évről évre a STRAND, amelyet idén augusztus 22. és 24. között rendeztek meg. A színes zenei felhozatal, illetve az egyszerre családias és fiatalos Balaton-parti hangulat pedig idén sem okozott csalódást.

Már a helyszínek kora délutáni bejárásnál is visszaköszönt az a csodavilág, amelyet a szervezők megálmodtak a Zamárdi Szabadstrand területére: a cirkusz világát idéző díszletek, a kreatív elemekkel díszített gasztrostandok, a pihenésre kialakított sarkok, ikonikus dalszövegeket megjelenítő táblácskák, a Balaton közelsége és a még üres színpadok előtt izgatottan várakozó rajongók mind arra utaltak, hogy hatalmas buli van itt készülőben.

Már az első, csütörtöki nap lineupja nagyon színvonalas műsort ígért.

Elsőként Sisi teremtette meg a fesztiválhangulatot minden falat áttörő energiabombaként a Dreher 4.0 Színpadon, miközben Manuel után ByeAlex és a Slepp indította be a bulit a Nagyszínpadnál. Aki azt gondolná, hogy csak a tizen-, és huszonévesek eseménye ez, az nagyot téved, számos gyereket és szülőt lehetett látni táncolni a közönség sorai között.

Ezt is olvasd el! Európa legjobbjai közé került az egyik legszebb fővárosi épület

Visszatérve a kisebb színpadhoz, Co Lee jazzdallamokkal kevert hip-hop ütemei hoztak kellemes lüktetést a bulizni vágyók talpa alá, majd Krúbi, később pedig a Halott Pénz szórakoztatta egészen éjfélig a legnagyobb színpad elé gyűlt nagyérdeműt. A minőségi felhozalalt jól mutatja, hogy a magyar rap nagyágyúi, Beton.Hofi és Pogány Induló is ezen a napon tették tiszteletüket.

Ugyan jól jött ki, hogy csak párat kellett lépni a három legnagyobb színpad között, azonban mindez néha kisebb kavarodást okozott, mivel jócskán áthallatszódtak egyes – nagyobb decibellel eljátszott – dallamok.

A terep kialakítása kapcsán azonban meg kell említeni azt a nagy pozitívumot, hogy a Balaton-parton több kisebb sarok lett kialakítva azok számára, akik egy kicsit megpihennének két koncert között.

Ez is érdekelhet! Az egészségjavító zenei műfaj, amit meglepően kevesen ismernek

Mi is így tettünk, még mielőtt a húrok közé csapott volna a Bohemian Betyars, majd a Carson Coma Akusztik Fekete Giorgio és Héra Barnabás személyében, utóbbi a kemping szomszédságában kialakított varázslatos Tábortűz helyszínén.

Akik azonban nem csupán a zene miatt érkeztek, szintén megtalálhatták a szórakozást.

A sport, a kortárs képzőművészet, illetve az irodalom és a filmművészet szintén képviseltette magát ezen a fesztiválon.

A 12. alkalommal megrendezett STRAND szervezői előzetesen azt ígérték, hogy az idei esemény többet ad majd, mint egy szimpla zenei fesztivál.

Ez szóról szóra beigazolódott, hiszen – a Balaton Sound helyszínéül is szolgáló – már-már ikonikus Zamárdi Szabadstrand az első perctől az utolsóig élettel telt meg, mégpedig olyannal, amelyre minden kilátogató nagyon szép emlékként gondol majd vissza.


A figyelmetekbe ajánljuk