Edinburgh.

Csak nyáron lehet utazni? Ugyan már! 5 gyönyörű hely, amit ősszel is érdemes meglátogatni

A nyár ugyan már véget ért, de az elkövetkezendő hónapokban is érdemes lesz utazgatni! Sőt, vannak olyan helyek, amiket a legtöbbek szerint pont ősszel kell meglátogatni. Az alábbi cikkben 5 ilyen úti célt mutatunk be!


Lugano, Svájc

Lugano.

Maksym Harbar/Unsplash

Furcsa ezt kimondani, de Lugano tényleg egy tipikus őszi hely, ugyanis a várost a színek keveredése jellemzi.

Az ott lakók nagyon is tisztában vannak a település ezen adottságával, emiatt pedig minden évben megrendezik a hagyományos Luganói Őszi Fesztivál, amely során a város terei egy utcabállá változnak át, és átveszik a főszerepet a finom ételek és italok, illetve a kulturális programok – írja a Traveling Lifestyle.

Kanári-szigetek, Spanyolország

Alev Takil/Unsplash

Míg Európa egyes részein már kiskabátban járkálnak az emberek, addig a Kanári-szigeteken átlagosan 26 fokos hőmérséklet, és kellemes napsütés várja a turistákat.

Az üdülőparadicsomban számos programlehetőség közül lehet választani: az úszás és a búvárkodás nyilvánvalóan adja magát, de akár túrázni is lehet, a sziget gyönyörű tájain.

Sőt, állítólag a tradicionális Kanári-szigeteki Halloween-ünnepség az egyik legjobb ilyen jellegű buli a világon.

Ez is érdekelhet: Viszlát jövőre! − 7 úti cél, ahova az utazási szakértők rendre visszatérnek

Prága, Csehország

William Zhang/Unsplash

A messze földön híres cseh főváros sokak szerint ősszel a leggyönyörűbb! Azok, akik rendszeresen ellátogatnak Prágába általában azt javasolják, hogy ne nyáron, ha nem ősszel látogassuk meg a várost, ugyanis ekkorra már elvonult a már-már kezelhetetlen mennyiségű turistatömeg, és sokkal kellemesebben lehet megtekinteni a helyi látványosságokat.

A programlehetőségek kis túlzással végtelenek: a cseh söröket és sörözőket senkinek sem kell bemutatni, de az Óvárost, a Nemzeti Galériát és a Várnegyedet sem szabad kihagyni, ha épp arra járunk.

Bordeaux, Franciaország

Guillaume Flandre/Unsplash

Franciaországról a legtöbbünknek automatikusan Párizs ugrik be elsőként, azonban közel sem csak a főváros nyújt maradandó élményt turisták számára.

Bordeaux-ban ugyan nincs annyi látnivaló, mint Párizsban azonban számos olyan programlehetőség van, amivel a „bor fővárosa” felveszi a versenyt „romantika fővárosával”.

Az előző hasonlat kapcsán nagy valószínűséggel sokan rájöttek, hogy a helyi borok világszinten is kiemelkedőnek számítanak, de érdemes részt venni a különböző vacsorás hajókirándulásokon is.

Emellett Arcachon strandjai, és Saint-Emilion szőlőskertje mind kötelező programnak számítanak a Bordeaux-ba látogatók számára.

Edinburgh, Skócia

Edinburgh

Kate Bielinski/Unsplash

A skót fővárost legtöbben a lenyűgöző karácsonyi forgatagáról ismerik, azonban ősszel is érdemes ellátogatni ide.

Sokak szerint az őszi évszak a legtökéletesebb időszak arra, hogy felfedezzük mind Edinburgh-t, mind a város közelében lévő – világhírű filmekben is gyakran felbukkanó – skót tájakat.

Ide tartozik például az Edinburgh-i kastély, és a Holyroodhouse-palota is, de egy 3,5 órás autóút után a Loch Ness-i tavat is megcsodálhatjuk.

A figyelmetekbe ajánljuk