cékla serpenyőben

Az ősz legnagyobb sztárja: mézes cékla

A méz és a citromlé édes és fanyar jegyeket ad hozzá.


Nyersen vagy főzve, a cékla remek kiegészítője lehet bármely ételnek. Bár a cékla minden formában isteni, a sült cékla különösen finom. A forró sütő megpuhítja a céklát, miközben a külső réteget megpirítja, ami fokozza különleges ízét. A sült céklát édes és fanyar citromos-mézes mázzal kenjük meg, amit garantáltan mindenki imádni fog.

Összetevők:

  • 2 evőkanál avokádóolaj vagy repceolaj
  • ¼ teáskanál só
  • ¼ teáskanál őrölt bors
  • 2 közepes méretű cékla, meghámozva, és apró szeletekre vágva
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítése:

Helyezzünk egy nagy, peremmel ellátott sütőlapot a sütőbe. Melegítsük elő 220 fokra.

Keverjük össze az olajat, a sót és a borsot egy nagy tálban. Ezt követően adjuk hozzá a céklát, és jól forgassuk össze, hogy bevonja a szósz. Majd tegyük át a céklát a forró sütőlapra, és süssük majdnem puhára, 20-25 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és locsoljuk meg a mézzel, citromlével, és forgassuk meg céklákat, hogy bevonja. Folytassük a sütést, amíg teljesen megpuhul, még körülbelül 5 percig és tálaljuk minél előbb.


A figyelmetekbe ajánljuk