Mark Hamill
Lucasfilm

Nevetséges módon akarták rögzíteni a Star Wars egyik legfontosabb jelenetét

A rajongók szerint az 1980-as A Birodalom visszavág című film a valaha készült legjobb Star Wars-mozi. A produkció egyik legikonikusabb jelenetét azonban nevetséges módon akarták eredetileg rögzíteni.


A Birodalom visszavág egyik legfontosabb jelenetében, a Dagobah-rendszerben Luke egy barlangban elkezd harcolni Vaderrel. A fiú dühében levágja Darth Vader fejét, lenéz a maszkra, ami hirtelen felrobban. Ahelyett azonban, hogy Darth Vader arcát látná benne, Luke a saját halott tekintetét pillantja meg.

Filmtörténeti pillanatok. De mégis hogy sikerült filmre vinni őket? A végső felvételeket meglehetősen logikus módon készítették el, Hamill átdugta a fejét egy mesterséges földpadlón lévő lyukon, és az arcát nekinyomta a felrobbantott, nyitott Darth Vader-maszknak.

Ez is érdekelhet: Lassan 50 éve piszkálják Mark Hamillt a Star Wars egyik legidétlenebb mondata miatt

A Slash Film szerint a színész azonban 2016-ban a Twitteren elmesélte, hogy eredetileg nem ezt a megoldást akarták választani, hanem az első próbálkozásokkor egy gumifejet használtak, ami rendkívül viccesen hatott.

Erre egy Star Wars-találkozón az egyik fan rá is kérdezett, ahol Hamill ismét megerősítette, hogy ez valóban így történt.

Ez az én fejem volt, ami a díszlet padlójának egy nyílásán keresztül állt ki. A kellékfejemet tesztelték, de elutasították

– mondta.

A filmmel kapcsolatban nem ez az egyetlen vicces történet. A szintén a Dagobah-rendszerben játszó mocsaras jelenet egy részét például George Lucas otthoni medencéjében kellett rögzíteni, ugyanis az angol filmstúdióban ez valamiért elmaradt.


A figyelmetekbe ajánljuk