4 könyv, ami rövidségük miatt tökéletesek lehetnek januárra

4 könyv, ami rövidségük miatt tökéletesek lehetnek januárra

Az év eleje sokaknak döcögősen indul. December végén még megannyi fogadalommal ugrunk neki a következő esztendőnek, majd januárban a napok előrehaladtával ezek az ígéretek semmivé lesznek. Ha viszont megfogadtad, hogy 2024-ben többet fogsz olvasni, van egy kis segítségünk. Elhoztunk 4 könyvet, amelyeket akár egy hétvége alatt kiolvashatsz.

!

Han Kang: Növényevő

Han Kang nagysikerű regénye biztosan a fotelhez szegez majd a hideg januári estéken.

Egy nő, Yeong-hye rémálmai előtt teljesen hétköznapi életet élt férjével. Ám egy éjszaka véres képek kezdik kísérteni a gondolatait, Yeong-hye úgy dönt, hogy megtisztítja az elméjét, és lemond a húsevésről. Passzív lázadása egyre szélsőségesebb és ijesztőbb formákban nyilvánul meg, a botrányok, a visszaélések és az elidegenedés a főhőst egy különös fantáziavilágába taszítja.

A koreai írónő csodálatos és felkavaró regénye tabukról és lázadásról, erőszakról és erotikáról, a lélek metamorfózisáról szól, igazi kafkai történet.

Ez is érdekelhet:8 kikerülhetetlen könyv, ami megváltoztatta a világ menetét

Matt Haig: Éjféli könyvtár

Matt Haig szerzeménye a mindenki által gyakran feltett kérdést feszegeti: „Mi lett volna…?”

Valahol az univerzum peremén túl, létezik egy könyvtár, amely végtelen számú könyvet tartalmaz és mindegyik egy másik valóság története. Az egyik a jelenlegi életünk történetét meséli el, egy másik könyv pedig azt a másik életet, amelyet élhettünk volna, ha az élet bármelyik pontján másképp döntünk.

A könyv olvasás közben pedig mindannyian azon tűnődhetünk, hogy milyen lehetett volna az életünk, mi történne, ha lehetőségünk lenne elmenni a könyvtárba. Illetve mi is feltehetnénk magunknak a kérdést: valóban jobb lenne egy másik életet élni?

Sally Rooney: Normális emberek

Sally Rooney több nemzetközi díjat is elnyerő alkotásának középpontjában két fiatal, Connell és Marianne áll, akik ugyanabban a kisvárosban nőttek fel, ám a hasonlóságok itt véget is érnek. Évekkel később, az egyetemi évek alatt Marianne és Connell kerülgetik egymást – emellett más emberek és lehetőségek felé kalandoznak el –, viszont mágnesként, ellenállhatatlanul vonzódnak egymáshoz.

Ahogy a lány az önpusztítás felé sodródik, a fiú pedig máshol kezdi keresni élete értelmét, mindkettőjüknek szembe kell nézniük azzal, hogy meddig hajlandóak elmenni a másik megmentéséért.

Ez is érdekelhet: 600 oldalas könyv jelenik meg Frida Kahlo alkotásaiból

Jenny Erpenbeck: Visitation

Jenny Erpenbeck rövidke regénye egy Berlin melletti erdős vidéken álló ház különböző lakóinak történetét meséli el a második világháború előtt, alatt és után – ugyanakkor a cselekmény mégsem a lakókról szól, hanem sokkal inkább az időről és a hely vonzásáról. Persze a történetben van egy kisebb csavar is, így miközben olvassuk a könyvet, szinte lehetetlen lesz letenni.


A figyelmetekbe ajánljuk