Frida Kahlo

600 oldalas könyv jelenik meg Frida Kahlo alkotásaiból

A kiadás Frida Kahlo életének és munkásságának átfogó ünneplése.


A legtöbben, akik ismerik Frida Kahlo munkásságát, az önarcképeit ismerik. Rövid 47 éve alatt azonban ennél sokkal változatosabb műveket is alkotott: másokról készült portrékat, csendéleteket és nehezen kategorizálható víziókat, amelyek még 67 évvel halála után is ugyanannyira megindítóak és különlegesek.

Kahlo munkásságát egyébként még sosem gyűjtötték össze egy helyre. Ez, valamint az, hogy művészként és történelmi személyiségként is igencsak népszerű bizonyára vonzóvá tette őt a Taschen művészkönyvkiadó számára, amely éppoly nagy hangsúlyt fektet a vizuális gazdagságra, mint a teljességre a legújabb könyvben.

A 624 oldalas és közel 12 kilós Frida Kahlo: Complete Paintings mind a 152 művét tartalmazza, naplójegyzetekkel, levelekkel, rajzokkal, egy illusztrált életrajzzal, valamint Edward Weston, Manuel és Lola Álvarez Bravo, Nickolas Muray és Martin Munkácsi által készített fotóval együtt, amelyek Kahlo és férje, a freskófestő Diego Rivera életéből, valamint a Casa Azulból, mexikóvárosi otthonából mutatnak be pillanatokat. A könyvben szereplő művek közül jó párat több mint 80 éve nem állítottak ki nyilvánosan.

Luis-Martín Lozano szerkesztő-szerző, valamint Andrea Kettenmann és Marina Vázquez Ramos közreműködői a kötet létrehozásakor nem a művésznő életére, hanem munkásságára összpontosítottak.

(OpenCulture)

A figyelmetekbe ajánljuk