Megzenésítették Szerb Antal klasszikusát, az Utas és holdvilágot
Youtube

Megzenésítették Szerb Antal klasszikusát, az Utas és holdvilágot

Már ilyen feldolgozása is van a magyar irodalom egyik legnagyobbjának.


Egyedi feldolgozást kapott a magyar irodalom kiemelkedő műve, Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye. A Bermuda együttes regényzenét írt a filmeket kísérő filmzenék mintájára: a tíz dalból álló album a regényben feltűnő tíz várost követi, Sienán, Firenzén és Rómán át egészen Budapestig – írja a Roadster.

A dalokat a Bermuda szerzőpárosa írta, míg a dalszövegek összesen három elemből építkeznek – amiből természetesen Szerb Antal is „kivette a részét": az Utas és holdvilág sorai mellett hallhatunk még idézeteket az A harmadik torony című műből is, mely az író, a regény előtti években született rövid olasz útinaplója. A dalszövegek harmadik összetevő a Bermuda saját szövegvilága.

A dalokat rövid narrációk kötik össze, hol monológok, hol pedig párbeszédek formájában.

A „férfiak” hangját a Vígszínház művésze ifj. Vidnyánszky Attila adja, aki Mihály és Szerb Antal mellett az útkereső, nosztalgiában keringő ember hangján szólal meg. A „női” hang Dobos Evelin, akit többek közt a Napszállta egyik főszerepéből ismerhetünk.

Az album könyv formában jelenik meg limitált, sorszámozott kiadásban, mely a regényen túlmenően tartalmazza az összes dalszöveget, a narrációk szövegét, illetve Martin Wanda fotóművész fényképeit is.

A lemezbemutatóra 2022. december 22-én csütörtökön a Magyar Zene Házában kerül sor. A különleges estén elhangzik majd az album összes dala Dobos Evelin közreműködésével.

A figyelmetekbe ajánljuk