florende plugh a lady macbeth című filmben

Viktoriánus kori szerelemre vágysz? Ezzel a 4 filmmel átélheted!

A viktoriánus kor kifinomult és áthatóan romantikus légköre mindig is vonzotta az embereket. Hiszen ez az időszak nem csupán a társadalmi normák és az etikett, hanem a szerelem szempontjából is jelentős hatást gyakorolt a modern kultúrára. Íme 4 film, ha te is rajongsz ezért a korszakért, és persze nem utolsó sorban a romantikáért.


Botrány a birodalomban

Amikor Viktória királynő férje, Albert herceg meghal, a királynő megbízható szolgájában, John Brown úrban talál vigaszt, de kapcsolatuk hatalmas felháborodást és zűrzavart okoz. A Botrány a birodalomban című produkció olyan sztárok nevével fémjelzett, mint Judi Dench, Billy Connolly, Geoffrey Palmer ésAntony Sher.

Ez is érdekelhet: Négy francia város, melyek a legromantikusabb filmekben is megállnák a helyüket

Kisasszonyok

Az 1868-as amerikai regényt számtalanszor feldolgozták. Először 1917-ben vitték vászonra a történetet Minna Greyel, akkor még némafilm formájában. A következő feldolgozás is némafilm volt egy évvel később, majd a harmadik, már hangosfilm 1933-ban jelent meg. Ezt követően előhúzták még a fiókból '49-ben, '94-ben, majd egy sorozat erejéig 2017-ben is, végül pedig 2019-ben mutatták be a romantikus történetet Emma Watson, Saorirse Ronan, Florence Plugh és Timothée Chalamet főszereplésével.

Colette

Keira Knightley a címszereplő francia írónő szerepében tündököl Wash Westmoreland alkotásában, ami egyfajta szerelmes levél a 19. századi Párizshoz. Colette volt az első nő, akit a Goncourt Akadémia meghívott soraiba és az első nő, aki halálakor állami temetésben részesült. A filmben pedig megismerhetjük izgalmas életét, amely telis-tele volt szenvedéllyel, intrikákkal és művészettel.

Olvasd el ezt is! Minden idők 8 legszebb romantikus regénye nyári álmodozóknak

Lady Macbeth

Lehetetlen levenni a szemünket Florence Pugh-rólWilliam Oldroyd 19. századi Northumberlandben játszódó, acélos, hitchcocki alkotásában. A történet egy tinédzserről szól, akit férjhez adnak egy idősebb, zsarnok férfihoz (Paul Hilton), és megtiltják neki, hogy elhagyja a birtokukat. Amikor a férfinak üzleti útra kell mennie, a lány belekóstol a szabadságba, beleszeret egy fiúba (Cosmo Jarvis), és úgy dönt, hogy kezébe veszi az irányítást az élete felett.

A figyelmetekbe ajánljuk