Kép A mániákus sorozatból (2018)
Fotó: Profimédia

5 Netflix-sorozat, amit egy hétvége alatt le tudsz darálni

Biztos ismered az érzést, amikor végre megtaláltad a Netflix sorozatot, amit ezen a hétvégén fogsz nézni – nincs is tökéletesebb módja annak, hogy teljesen kikapcsolj két napra. Ám a helyzet nem mindig ilyen egyszerű.


Kihívás megtalálni a tökéletes műsort, amit az elejétől a végéig fel tudsz göngyölíteni két nap alatt. De ne csüggedj, segítünk! Van néhány kötelező sorozat, amelyet akár egy hétvége alatt is ledarálhatsz – és mind elérhető a Netflixen. A mini-drámáktól kezdve az elmét megtornáztató pszichológiai thrillerekig – ebben a listában mindenki megtalálja a neki valót.

Ez is érdekelhet: 5 legjobb sorozat, ami 2023 februárjában debütál a Netflixen

​1. Mi lenne/ha (2019)

Ha drámára vágysz, ne keress tovább. A tíz epizóddal debütáló sorozat főszereplője Renée Zelwegger Anne szerepében, aki tehetős nőkén úgy dönt, hogy befektet egy Lisa nevű fiatal tudós (Jane Levy) startup vállalkozásába. Ám Anne úgy dönt, hogy cserébe Lisának meg kell engednie, hogy Anne a férjével töltse az éjszakát, miközben mindent teljes titokban kell tartania. Lisa kénytelen eldönteni, hogy megéri-e a pénz ezt az áldozatot; a belső konfliktus a karfát szorongatni szerető drámarajongóknak kihagyhatatlan élmény.

​2. A mániákus (2018)

A pszichológiai thrillerek rajongóinak A mániákus című sorozatot ajánljuk. A Netflix limitált sorozata két látszólag egymástól független főszereplőre − Owenre (Jonah Hill) és Annie-re (Emma Stone) − összpontosít. Mindketten egy gyógyszerkísérletbe kerülnek, amely azt ígéri, hogy meggyógyítja a traumájukat és újra egésszé teszi őket. A sorozat elég sötét, rejtélyes és fordulatos ahhoz, hogy órákig a kanapéhoz láncoljon. Stone és Hill rajongói különösen értékelni fogják a páros színészi alakítását és kettejük között működő sziporkázó kémiát.

Ha tovább olvasnál: 5 posztapokaliptikus sorozat a Last of Us következő részéig

​3. Egy szobalány vallomása (2021)

Nemrég elsöprő sikert aratott az Egy szobalány vallomása című sorozat, amely hihetetlenül jól ábrázolja főhőse kihívásokkal teli életét. Alexet (Margaret Qualley) követi, aki megpróbálja eltartani magát és lányát, miközben elmenekül érzelmileg bántalmazó ex-pasija elől. A sorozat végigköveti, ahogyan egyedülállóként eligazodik az életben, és közben foglalkozik a kormánnyal, a családjával, és stabil életet biztosít a lányának. A sorozat nyers és érzelmes, tökéletes azok számára, akik szeretik, ha megszorongatják kicsit a szívüket.

​4. A vezércsel (2020)

A kultikus sorozat, A vezércsel tökéletes arra, hogy egyhuzamban végignézd. Részben korabeli dráma, részben felnőtté válás történet, amelynek középpontjában Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), egy függőséggel küzdő, árván maradt sakkcsodagyerek áll. A sorozatban alaposan feltárják a kábítószerrel való küzdelmét, így végig drukkolhatunk neki. A sorozat hét izgalmas epizódban meséli el a sakksztorit.

​5. Az örökösnő (2022)

A New York-i társasági életet élő Anna Sorokin valós története által inspirálva jött létre a Shonda Rhimes által rendezett Az örökösnő. Akár ismered az igazi Anna Sorokint, akár nem, a széked karfájába kapaszkodva fogod várni, hogy megtudd, milyen cselszövést sikerül Annának legközelebb véghezvinnie. A sorozat erős szereplőgárdával, szellemes, koherens forgatókönyvvel és lenyűgöző kosztümökkel rendelkezik − mindezek együttesen egy briliáns dráma minisorozatot alkotnak, amelyet képtelenség lesz otthagyni.

Forrás: Collider


A figyelmetekbe ajánljuk