netflix
Shutterstock

5 kiváló minisorozat, ha a Netflixen töltenéd a hosszú hétvégét

Ha a sonka és a kalács után nincs kedvünk kimozdulni, mutatunk pár jó egyhétvégés sorozatot.

Hihetetlen

A Hihetetlen igaz történeten alapul: a sorozat egy Pulitzer-díjas újságcikk alapján készült, a készítők pedig igyekeztek a lehető legpontosabban, az eseményekhez hűen feldolgozni a történetet.

A sorozatban egy kamaszlányt, Marie-t(Kaitlyn Dever) vádolnak meg azzal, hogy hazudott a megerőszakolásáról, ezért két nyomozónő segít a lánynak az ügyben, akik kísértetiesen hasonló támadás nyomaira bukkannak.

A másik út

Egy önállósodni vágyó fiatal nő elhagyja az ultra-ortodox zsidó közösségét New Yorkban, hogy új életet kezdjen Berlinben. De amikor éppen kezdi megtalálni a saját útját, a múlt utoléri őt. A Netflix saját gyártású sorozatát Deborah Feldman Unorthodox című könyvsikere ihlette.

Olvasd el ezt is! Öt hátborzongató krimisorozat az HBO-ról, amit mindenképp látnod kell!

A foci mindenkié

Az angol labdarúgás történetét bemutató sorozat éppen akkor érkezett, amikor a koronavírus-járvány miatt a legtöbb sporteseményt, így a focit is, beszüntették. Az 1870-es években játszódó, hatrészes minisorozat két ellentétes oldalon álló játékos igaz történetét mutatja be, akik örökre megváltoztatták a játékot.

A mániákus

Két ismeretlen, közel sem megfelelő kísérleti alanynak számító személy egy gyógyszerkísérletben vesz részt, amely elvileg mellékhatások nélkül gyógyítaná meg a pszichés gondjaikat, nem mellesleg pénz is jár érte. Mindez papíron jól hangzik, de a dolgok mégsem az elképzelések szerint alakulnak.

Ez is érdekelhet: Öt fantasztikus sorozat, amit nem találsz meg sem a Netflixen, sem az HBO GO-n

When They See Us

Az igaz történet alapján készült sorozat 1989. április 19-én indul: a 28 éves Trisha Meli a Central Parkban kocogott, amikor brutálisan megerőszakolták és magára hagyták. A 12 napig kómában fekvő Meli nem emlékszik az esetből semmire, így képtelen azonosítani a támadóját vagy támadóit. Végül öt harlemi tinédszert vádolnak meg tévesen az esettel.


A figyelmetekbe ajánljuk