Részlet a A fiúk című sorozatból
Amazon Prime

Öt fantasztikus sorozat, amit nem találsz meg sem a Netflixen, sem az HBO GO-n

A legnagyobb népszerűséggel rendelkező sorozatok a legtöbb esetben már nem a televízió csatornákon, hanem a streaming szolgáltatók kínálatában találhatók meg. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy amennyiben egy jó szériát szeretnénk megnézni, mindenképp a Netflix vagy az HBO GO repertoárjából kell választanunk. Az igazság azonban az, hogy ezen a két szolgáltatón kívül is van élet. Az alábbi cikkben öt olyan remek sorozatot mutatunk be, amelyet sem a Netflix, sem az HBO GO kínálatában nem találsz meg.


A fiúk

A legtöbb film és sorozat a szuperhősöket nagylelkű és önfeláldozó félisteneknek mutatja be, akikről példát vehetünk életünk bármely nehezebb periódusában.

A fiúk című sorozat viszont pont az ellenkező tulajdonságokkal ruházza fel a szuperembereket, akik egy hatalmas, dollármilliárdokat kaszáló multimilliárdos vállalkozás részei, amely mindent megtesz a profit és a hatalom növeléséért. Az emberek rajonganak a közösségi médiában és a mozifilmekben szereplő úgynevezett „szupikért", ám a valóságban ezek az emberek végtelenül romlottak és önteltek, akik folyamatosan visszaélnek az erejükkel.

Egy csapat azonban úgy dönt, hogy leleplezi az álszent hősöket, ám ehhez a Hazafi által vezetett „szupiknak" is lesz egy-két szava. A fiúk az elmúlt évek egyik legsikeresebb sorozatává vált, mind a nézők, mind a kritikusok el voltak ájulva tőle. A széria megtalálható az Amazon Prime kínálatában és akár magyar szinkronnal is élvezhetjük ezt az egyszerre vicces, mégis komoly problémákat feszegető alkotást.

The Morning Show

A The Morning Show című sorozat az USA legnépszerűbb – azonos nevű - reggeli műsorába ad kendőzetlen betekintést a nézőknek. A történet szerint Amerika kedvenc műsorvezető párosának férfi tagját, Mitch Kesslert (Steve Carrel) szexuális zaklatással vádolják, emiatt a szupersztár hirtelen a mennyből a pokolba kerül, a reggeli showból azonnali hatállyal kirúgják. A The Morning Show stábja ezután teljesen felbolydul, az eset legjobban Mitch egykori műsorvezetőtársát, Alex Levy-t (Jennifer Aniston) viseli meg, akinek ezután egyedül kell helytállnia, legalábbis egy ideig. A csatorna vezetése úgy dönt, hogy Alex mellé ezúttal nem egy másik férfit, hanem egy hölgyet ültetnek be. A hatalmas igazságérzettel rendelkező Bradley Jackson (Reese Witherspoon) szinte a semmiből került be a műsorba, ám az érkezése után minden megváltozott.

A sorozat nagy sikereket ért el világszerte, egyrészről azért, mert egy nagyon érzékeny témához, a szexuális zaklatás problémájához meglepően bátran nyúlt hozzá, másrészt a színészek elképesztően erősek benne. Az előbb említett főszereplőknek elsősorban a humorosabb oldalát ismeri a nagyközönség, de a The Morning Showban mindhárman hihetetlen őszinte és pazar drámai alakításokat nyújtanak.

Jó példa erre, hogy Jennifer Aniston Alex Levy megformálásáért a Legjobb női drámai főszereplő díját is megkapta a rendkívül rangos Screen Actors Guild Awards-on. A sorozat második évadja szeptember 17-én debütál az Apple TV+-on.

The Mandalorian

A Disney az elmúlt időszakban elképesztő mennyiségű pénzt és energiát fektetett a sorozatgyártásba, ezt jól jelzi azt a tény is, hogy létrehozták saját, Disney+ nevű streaming szolgáltatásukat. A stúdió első sorozata a Star Wars Univerzumban játszódó The Mandalorian volt és jobb kezdésről valószínűleg nem is álmodtak a Disney háza táján. A történet a 6. és a 7. Csillagok háborúja film között játszódik, amelyben a nézők egy különleges fejvadász-szekta egyik tagjának (Pedro Pascal) kalandjait izgulhatják végig.

A főszereplő egy birodalmi megbízótól azt a feladatot kapja, hogy kutasson fel egy 50 éves személyt és szállítsa le neki. A küldetés folyamán a fejvadász azonban rádöbben, hogy a célpontja egy Grogu fajból származó gyermek, aki ugyan valóban 50 esztendős, ám mivel ezek a lények teljesen más ütemben fejlődnek, mint mondjuk az emberek, ezért szinte még csecsemő. Külön érdekesség, hogy a Star Wars Univerzum legendás Jedi mestere, Yoda is ebből a fajból származik.

A főszereplő úgy dönt, hogy megtagadja a parancsot és magához veszi a gyereket, ám ez komoly következményekkel jár. A sorozat valódi csemegének számít a Csillagok háborúja fanok körében, mivel rengeteg olyan utalást és eseményt pakoltak bele a készítők, amelyek további érdekességeket tesznek hozzá a Star Wars Univerzumhoz.

All or Nothing: Tottenham Hotspur

A nemzetközi topfutball világa kívülről csillogónak és vérprofinak tűnik, ám kevesen tudják milyen is valójában. Az Amazon stábja a világ legjobb csapatai közé tartozó Tottenham Hotspur nevű egyesület mindennapjait követte végig a 2019-2020-as szezonon keresztül, amely keretén belül a kameráik és mikrofonjaik minden fontos eseményt rögzítettek.

A dokumentum sorozat igazi érdekességét az adja, hogy nem a megszokott unalmas sajtóanyagokat puffogtatja el egymás után, hanem a kőkemény öltözői veszekedéseket, az üzleti tárgyalásokat és az akkor frissen felbukkanó koronavírus-járvány által okozott sokkot is bemutatja a nézőknek.

A széria sava-borsát a Spurs akkori menedzsere, a világhírű José Mourinho adja, akinek a személyén keresztül páratlan betekintést nyerhetünk mind az edzők, mind a játékosok lélektanába. Egy biztos, ez a sorozat akkor is érdekes lehet számodra, ha nem szereted a focit, mivel itt nem csupán a futballról van szó, hanem lehull a lepel egy milliárdos nagyvállalat belső működéséről is.

A férjem védelmében

Zárjuk a listánkat egy már-már klasszikusnak számító szériával. A sztori középpontjában egy Alicia Forrick (Julianna Margulies) nevű ügyvédnő áll, aki az államügyész felesége. Miután a férje szex és korrupciós botrányai napvilágra kerülnek, Aliciának vissza kell térnie a jogi hivatáshoz, de közel sem egyszerű a helyzete, mivel a házastársa elleni vádak miatt teljesen máshogy néznek rá az emberek, mint azelőtt. A főhősnő jogi karrierje ettől függetlenül felfelé ível, rendkívül sikeres a szakmájában, de természetesen van, akinek ez nem annyira tetszik.

A széria minden egyes epizódjában egy-egy külön üggyel foglalkoznak, ám emellett van egy főszál is, amely az évadokon keresztül folyamatosan jelen van. A sorozat elképesztően sikeres volt, hét évad készült belőle és számos rangos díjat hódított el a 2016-os befejezéséig.

A figyelmetekbe ajánljuk