Ana de Armas a Blonde című filmben.
Netflix

Ana de Armas szerint az új Marilyn Monroe-film erotikus jelentei túlságosan népszerűek lesznek

Amikor kiderült, hogy Andrew Dominik Joyce Carol Oates Blonde című regényének adaptációja NC-17-es (17 éven aluliaknak nem ajánlott) besorolású lesz, sokan felhúzták a szemöldöküket.


Ezt a besorolást ritkán adja meg a Motion Picture Association (Amerikai Filmszövetség), és amikor így tesz, a filmkészítők legtöbbször engednek a szervezet akaratának, és kivágják a „kérdéses" jeleneteket, hogy elérjék az R-besorolást.

Ebben az esetben azonban Dominik és a Netflix kitartott. A hivatalos leírásban szerepel a „Some Sexual Content" kifejezés, ami egy szép megfogalmazás arra, hogy elég sok meglehetősen explicit meztelenség és szex lesz a moziban.

A Blonde egy némileg fiktív beszámoló Marilyn Monroe életéről, akit a világközvélemény tárgyiasított és kihasznált. Ahhoz, hogy ezt a történetet a lehető legőszintébben meséljék el, Monroe meztelen testének elkerülése álságosnak tűnne. Ana de Armas – aki Marilyn Monroe-t alakítja a filmben – teljesen tisztában volt ezzel, és beleegyezett, hogy részese legyen ennek a brutális őszinteségnek. De Armas a Variety-nek adott nemrégiben adott interjújában ezt mondta:

Olyan dolgokat tettem ebben a filmben, amiket soha senki másért nem tettem volna meg, soha. Megtettem érte, és megtettem Andrew-ért is.

Sokak azonban aggódnak, hogy az összes olyan jelenetet, amelyben de Armas hihetetlenül intim, gyakran eléggé megrázó pillanatokban szerepel, kiragadják a filmből, hogy aztán mindenhol megosszák a közösségi média platformokon, hogy az emberek bámulhassák a meztelen testét. És ezt de Armas is tudja:

Tudom, mi fog vírusként terjedni, és ez undorító. Már a gondolat is felzaklat, ha belegondolok. Nem tudom irányítani, hogy mit csinálnak, és hogyan ragadják ki a dolgokat a kontextusból. Nem hiszem, hogy meggondoltam magam, csak rossz szájízzel gondolok ezeknek a klipeknek a jövőjére.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk