Mit evett Marilyn Monroe, hogy megőrizze híres homokóra alakját?

Mit evett Marilyn Monroe, hogy megőrizze híres homokóra alakját?

Lehet, meglepődnél, ha megtudnád, hogy Marilyn Monroe étrendje egyáltalán nem hasonlított a mai hollywoodi színésznőkéhez. Semmi léböjtkúra vagy különleges ételek. A színésznő rengeteg húst és zöldséget evett, és előszeretettel fogyasztott nyers tojást.


A Pageant magazinnak 1952 szeptemberében adott interjújában Marilyn Monroe felfedte néhány, saját maga által bizarrnak nevezett étkezési szokását. Reggeli rutinja: egy pohár meleg tej volt két nyers tojással felverve, amit utána egy multivitamin-tabletta követett.

Kétlem, hogy bármelyik orvos tudna táplálóbb reggelit ajánlani egy munkába siető lánynak

– mondta a színésznő a manapság szokatlannak számító reggeliről.

De nyilvánvalóan nem lehet csak nyers tojáson és tejen élni. De akkor mit evett még Marilyn? A napi étrendje nagyon húsközpontú volt. Az ebéd és a vacsora általában valamilyen állati fehérjéből állt, zöldséggel tálalva. A legnagyobb kedvence pedig a grillezett steak volt.

A konyhában is legalább olyan istennő volt, mint a filmvásznon? Soha nem fogjuk megtudni. De egyes beszámolók alapján tudni lehet, hogy olykor-olykor szeretett főzni:

Az otthoni vacsoráim megdöbbentően egyszerűek. Minden este megállok a szállodámhoz közeli piacon, és veszek egy steaket, báránybordát vagy májat, amit a szobámban lévő elektromos sütőben megsütök. A hús mellé általában négy-öt nyers sárgarépát eszem, és ennyi.

Határozottan kiemelte, hogy fehérjében gazdag étrendje volt az, ami formában tartotta, különösen azért, mert az esti drámaórák után időnként egy jó nagy adag fagylaltot evett.

Biztos vagyok benne, hogy nem engedhetném meg magamnak ezt a kényeztetést, ha a szokásos étrendem nem állna szinte teljes egészében fehérjetartalmú ételekből

– tette hozzá.

(Forrás)

A figyelmetekbe ajánljuk