marilyn monroe

A magányos szexszimbólum – tények Marilyn Monroe-ról, amiket eddig nem ismertél

Tagadhatatlan, hogy Marilyn Monroe egy igazi legenda, ő a múlt idők nagybetűs szexszimbóluma, akit talán ma még jobban tisztelnek, mint életében. Gyönyörű, melankolikus és szeretetre szomjas nő, akinek halálhíre 1962-ben ezen a napon az egész világot megrázta.

Árvaház

Kilencéves korában árvaházba került, mert az édesanyja mentális problémákkal küzdött és kórházba került. A problémák annyira legyengítették az édesanyját, hogy emiatt az asszony élete hátralévő részét valamilyen elmegyógyintézetben töltötte.

Dadogással küzdött

A színésznőnek gyerek- és tinédzserként dadogásból adódó problémái voltak, különösen, ha izgatott vagy ideges volt. Egyik legfelismerhetőbb tulajdonságát, a légies, ziháló hangját valójában egy logopédussal való foglalkozásai során sajátította el, hogy leküzdje a dadogását. A Valamit adni kell című film forgatása alatt Monroe dadogása visszatért, amit extrém szorongása és depressziója okozott. Nem sokkal később ennek okán kirúgták a produkcióból.

Volt plasztikai műtétje

A közelmúltban árverésen mintegy 21 000 euróért keltek el azok az orvosi feljegyzések és röntgenfelvételek, amelyek bizonyítják, hogy Marilyn Monroe-nak két plasztikai műtétje is volt. Johny Hyde, Monroe akkori ügynöke fizette az áll implantátumát, valamint egy kisebb beavatkozásra is sor került az orra hegyén 1950-ben.

Imádta a kutyákat


Marilyn igazi kutyabarát volt, és élete során számos háziállatot tartott. Utoljára egy Maf nevű fehér máltai selyemkutyus volt a kedvence, akit Frank Sinatra vásárolt neki.

Alteregó

Közismert volt arról, hogy „Marilyn Monroe"-t egyes szám harmadik személyben emlegette.

A könyvmoly

Habár megjelenésével leginkább a buta szőke imidzsbe szorult, Monroe imádta az intellektuális társaságot és igazi könyvmoly volt. Halálakor több mint 400 könyvet hagyott maga után.

A figyelmetekbe ajánljuk