blonde

Szerzői filmekben és dokumentumfilmekben erős hónap vár rád, ha az ősz első hónapját a kanapédon tervezed eldönteni leginkább Netflixezve. De persze ha kivételesen rossz filmre vágysz, hogy nevethess vagy szörnyűlködhess rajta, abban sem lesz hiány!


Elképesztően sok dolog jön ki havonta Netflixen, és mivel nincs megfelelő felület rá, hogy mindig képben legyünk az új és érkező dolgokkal, ezért könnyen lecsúszhatunk pár izgalmas dologról, ha nem hallunk róla másoktól. Ezt a problémát abszolválandó, csemegéztünk a szeptemberi felhozatalból és kiválasztottunk belőle öt dolgot, amiről nem lenne jó, ha lemaradnál. Lesznek izgalmas eseteket feldolgozó dokuszériák, szerzői filmek, meg Rob Zombie új filmje is, amire nincsenek szavak.

Lopom a sztárom: A hollywoodi rablások igaz története

2009-ben hatalmas médiafelhajtás kísérte egy csapat Los Angeles-i tini letartóztatását, akik hírességekhez törtek be. Sztorijukból nagyjátékfilm is készült Emma Watson főszereplésével. Most viszont két elkövető maga fogja elmesélni a teljes sztorit a Netflix új dokumentumszériájában, ami kifejezetten érdekes megközelítése a témának.

Ekkor érkezik: szeptember 21

Athena

Romain Gavras neve valószínűleg nem mond feltétlenül sokat neked, de jó esély van rá, hogy már valamitől csattant egy nagyot a padlón az állad, amit neki köszönhetsz. Sokkoló, de pokolian hatásos videóklipjeivel hívta fel magára a figyelmet (Justice - Stress, M.I.A. - Born Free), de ő a felelős a Jamie XXGosh című dalához készült vizuális csodáért is. Az utóbbi években főleg filmeket rendezett, a legújabb pedig szeptemberben debütál majd a Netflixen. Egészen biztosan különleges és szokatlan élményben lesz részed, szóval ki ne hagyj egy ekkora rejtett gyöngyszemet az e havi kínálatból!

Ekkor érkezik: szeptember 23

The Munsters

Amikor a Universal kiadta a The Munsters hivatalos előzetesét, mindenkinek tátva marad a szája. Egyrészt emberek nem akarták elhinni, hogy ezt tényleg bemutatja egy nagy stúdió, meghogy ez egy igazi trailer, annyira rosszul nézett ki. A Universal a reakciót látva gyorsan lepasszolta a Netflixnek. Egyébként egy 60-as évekbeli szitkom remake-je és Rob Zombie (1000 halott háza) rendezte. Szóval ha te is szeretsz rossz filmeken röhögni, akkor ez egy egész jó jelöltnek ígérkezik.

Ekkor érkezik: szeptember 27

Blonde

A Netflix jóvoltából újabb biopic készült Marilyn Monroe-ról, de ha a szokásos életrajzi film sablonokat várod, akkor hatalmas csalódásban lesz részed ezzel. A Blonde ugyanis elsősorban egy Andrew Dominik-film, aki olyan filmekről ismert, mint a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, az Ölni kíméletesen, vagy éppen a Chopper. Nem biztos, hogy a Netflix tudta pontosan, hogy mire válalkozott, pletykák szerint a rendezőnek komoly harcot kellett vívnia a vágásért, de végül Dominik tiszta vízióját kapjuk. Szóval ha egy elismert rendezőtől vársz szerzői filmre, ezt ki ne hagyd!

Ekkor érkezik: szeptember 28

Eat the Rich: The GameStop Saga

A Gamestop sztori hatalmasat ment a járvány alatt, ugyanis egy rakás fiatal, akinek a járvány miatt túl sok szabadideje van, elkezdett a Redditen tőzsdézni, végül pedig egy összehangolt akció keretein belül nem csak megmentették a Gamestop nevű boltot és az AMC mozihálózatot, de alaposan ki is szúrtak nagy cégekkel, akik elképesztő mennyiségű pénzt buktak azzal, hogy a Gamestop és az AMC bukására bazíroztak. Ha mindez érdekel részleteiben, akkor a Netflix most egy dokuszériában is elmeséli.

Ekkor érkezik: szeptember 28


A figyelmetekbe ajánljuk