könyv
Fotó: Unsplash

4 szeptemberben megjelenő regény, amit kár lenne a könyvesboltok polcain hagyni

Bár a tengerparton pihenve kiolvastuk már éppen aktuális kedvenceinket, szeptemberben érkezik néhány kivételes alkotás, amelyeket nem érdemes a könyves boltok polcain hagyni. Ilyen regényből mutatunk most négyet.


Intermezzo – Sally Rooney

Sally Rooney \u2013 Intermezzo

Fotó: 21. század kiadó

A Baráti beszélgetések, a Normális emberek és a Hová lettél, szép világ szerzőjének legújabb könyve Intermezzo címen jelenik meg. A kötet főszereplői Peter és Ivan Koubek testvérpár. Előbbi már túl van a harmincon, sikeres dublini ügyvéd. Magabiztos, kompetens és lehengerlő, apjuk halála után azonban gyógyszer nélkül nem tud elaludni, napjai ugyanis két nagyon eltérő nő vonzásában telnek: Sylvia Peter exe, tulajdonképpen az első szerelem, akivel máig meghitt a kapcsolata, Naomi pedig egyetemista, aki egyelőre mindent poénra vesz.

Peter testvére, Ivan még csak 22 éves, versenyszerűen sakkozik, de bátyjával ellentétben szorongó, halk típus.

Apjuk halálának első heteiben ismerkedik meg Margarettel, egy idősebb nővel, aki problémákkal küszködik. Ivan és Margaret viszonya gyorsan komolyra fordul. A történet kibontakozása során a testvérpárnak rá kell jönnie, mennyi csapást tudnak elviselni az életük során.

Sally Rooney új regénye szeptember 24-én jelenik meg.

A csendgyár – Bridget Collins

A csendgy\u00e1r \u2013 Bridget Collins

Fotó: 21. század kiadó

Bridget Collins legújabb regénye, A csendgyár különleges világba vezeti be az olvasóit, ugyanis a főszereplő, Henry csendről álmodozik: egy olyan világban szeretne élni, ahol totális hangtalanság uralkodik. A történet során Henry találkozik egy rejtélyes úriemberrel, Sir Edwarddal, aki egy drága selymet árul, ami elnyeli a világ zaját – mindazt, amiből Henrynek már annyira elege van. Egyre jobban megtetszik neki a zajokat elnyelő selyem, és érdeklődni kezd az anyag eredete iránt.

Sir Edward lányának nevelőnője többször is figyelmezteti a veszélyekre, de a férfi ennek ellenére sem tud lemondani az egyedülálló selyemről.

A csendgyár idén szeptemberben jelenik meg hazánkban.

Már későn – Claire Keegan

M\u00e1r k\u00e9s\u0151n \u2013 Claire Keegan

Fotó: 21. század kiadó

A Már későn egy Dublinban élő irodista nőről, Cathalról szól, akit egy jelentéktelen napon zsigeri nyugtalanság fog el. Eszébe jut, hogy másképp is alakulhatott volna az élete, ha jobban bánt volna Sabine-nel, ám mostmár csak a magány az egyetlen társa. Kívülről úgy tűnhet, Cathal minden napja ugyanolyan, ám ettől a pillanattól kezdve valami megváltozott benne.

A könyv lehengerlően és érzékletesen mutatja be az empátia hiányát, az önzést és a kicsinyességet.

A Már későn szeptember 10-én jelenik meg hazánkban.

Vad vidék – Sarah Pearse

Vad vid\u00e9k \u2013 Sarah Pearse

Fotó: 21. század kiadó

Sarah Pearse Angliában élő író, akinek mindhárom regényének főszereplője Elin Warner detektív. Legújabb könyvében is Warner nyomoz egy portugáliai nemzeti parkban eltűnt személy, Kier Templer után. Az események közben a főszereplő a nyomok alapján kutatni kezd, míg egyre közelebb kerül a válaszhoz.

A könyv idén szeptemberben a hazai könyvesboltok polcain.

A figyelmetekbe ajánljuk