károly király

A királyi család egyik tagja mentesül a pukedlizés alól

A királyi család tagjai mindig is meghajoltak vagy pukedliztek egymás előtt. De hogy ki kinek hajol meg, az a családtagok rangsorától függ.

III. Károly király trónra lépésévela szabályok kissé megváltoztak a Buckingham-palotában, és a rangsor is kissé átalakult. Bár továbbra is a családtagoknak pukedlizniük kell, egy személy hivatalosan is kikerült a sorból.

Az egymás előtti meghajlás és pukedlizés ősrégi szokás a királyi családban, és ez nem maradhat el. Soha.

Ez is érdekelhet: Házasságtörés, szexuális zaklatás, testvérviszály – a brit királyi család legnagyobb botrányai

Amikor 2011-ben, Vilmos herceggel kötött esküvője után hivatalosan is csatlakozott a családhoz, Anna hercegnő és Camilla, az akkori cornwalli hercegné előtt láthattuk meghajolni, mert ő volt a család újdonsült tagja. Most, hogy Kate a walesi hercegnő, a szabályok ismét megváltoztak. Minden királyi nőtől elvárják, hogy pukedlizzön egymás előtt, amit még a néhai II. Erzsébet királynő határozott el.

2005-ben II. Erzsébet elkészítette az udvarban betartandó királyi rangsort - egy olyan dokumentumot, amely előírja, hogy a királyi családtagok milyen sorrendben lépjenek be egy terembe, és milyen rangban legyenek egymáshoz képest.

A királynő akkoriban szembe ment a hagyományokkal, és a királyi család többi tagjának szabályként előírta, hogy meg kell hajolniuk Kamilla előtt, mivel bár nem született a királyi családba, a Károlyhoz fűződő házassága indokolta az előírások megváltoztatását.

Ez is érdekelhet: Kész dráma a brit királyi családnál dolgozni – állítja az egykori komornyik

De ki lesz az, aki mentesül a pukedlizés alól?

Talán nem meglepő, de amióta Károly elfoglalta trónját, a királyi sorrendben Kamilla megelőzte Anna hercegnőt – ami azt jelenti, hogy a család összes nőjének kell (és fog is) pukedliznie előtte. Neki azonban senki előtt nem kell majd.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk