Katalin hercegné és Vilmos herceg

Vilmos herceg és Katalin hercegné tegnap Jamaicába látogattak hivatalos nyolcnapos karibi körútjuk részeként.



Cambridge hercege és hercegnéje Belize-ben töltötte az időt, ahol ősi maja romokat látogattak meg, ezután egy dzsungelbeli kiképzőközpont felé vették az irányt, és egy kakaófarmon megismerkedtek a csokoládékészítés rejtelmeivel.

Jamaicába érkezésüket azonban egyesek kritikával fogadták, mivel az elmúlt években sok politikus és polgár azt javasolták, hogy a sziget váljon köztársasággá, és a királynőt fosszák meg az államfői rangjától.

A hét elején a látogatásuk előtt tüntetők gyűltek össze Kingstonban a brit nagykövetség előtt, és azt követelték, hogy a monarchia kérjen bocsánatot a gyarmatosításért, és fizessen jóvátételt a rabszolgaságért.

Egy, a királyi családhoz közel álló forrás szerint Vilmos tisztában van a tiltakozásokkal, és a herceg várhatóan hamarosan elismeri a problémákat.

A BAZAAR szerint Jamaica – a novemberben köztársasággá vált Barbados nyomdokaiba lépve – megkezdi a királynő államfői tisztségének megszüntetését, és reméli, hogy ez a folyamat a 60. függetlenségi napjukra, augusztus 6-ra befejeződik.

A királyi pár csütörtökön a Bahamákra utazik, mielőtt visszatérnek az Egyesült Királyságba.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk