Egész napos falatozás –  ezt eszik karácsonykor a brit királyi családban

Egész napos falatozás –  ezt eszik karácsonykor a brit királyi családban

A királyi család évről évre ragaszkodik ugyanahhoz a karácsonyi étkezéshez Darren McGrady volt királyi séf szerint. Íme, mi szerepel a menüben.


1982-től 1998-ig Darren McGrady séf a királyi családnak főzött, ő tervezte és készítette a napi menüket, valamint ellátta hivatalos és magánrendezvényeiket. 1998-ban feleségével, Wendyvel az Egyesült Államokba költözött, és később megírta az Eating Royally: Receptek és emlékek a palota konyhájából című könyvet.

A nap egy kiadós, templom előtti reggelivel kezdődik, amely tojást, szalonnát és kolbászt tartalmaz. A templom utáni ebéd salátát tartalmaz garnélarákkal vagy homárral, és sült pulykát, valamint az összes hagyományos köretet, például paszternákot, sárgarépát, kelbimbót, amit végül egy pálinkás vajas karácsonyi pudinggal fojtanak le.

A királynő karácsonyi beszédének megtekintése után 15 órakor délutáni teát szolgálnak fel gyümölcskenyérrel. Ez pedig még mindig csak ízelítő a királyi karácsonyi büfévacsorához, amely 15-20 különböző tételt tartalmaz, amelyek között különféle, közvetlenül az asztalnál felszeletelt sült húsok, tenger gyümölcsei, főtt zöldségek, mézeskalács sütemények, lángos puding, amelyet brandy vajjal tálalnak, olyan italok kíséretében, mint a cseresznyepálinka vagy az almabor.

Néhány kedvenc:

  • Csurgatott garnélarák, apróra vágott, fűszerezett és főtt garnélarákból készült vajas kenőcs, amelyet pirítóssal tálalnak.
  • Beef Bourguignon, ez tulajdonképpen szarvashúsból is készülhet, amelyet II. Erzsébet királynő időnként előszeretettel fogyaszt.
  • Aprított kelbimbó hagymával és szalonnával, természetesen fokhagyma nélkül, mivel a fokhagyma egyike azon ételeknek, amelyet Őfelsége nem fogyaszt.
  • Bubble and squeak, egy hagyományos brit étel, amely apróra vágott káposztával kevert burgonyapüréből áll, és amelyhez McGrady kelkáposztát adott hozzá az egészséges hatás érdekében.
  • Datolyás almás tészta,egyszerű és rusztikus, tésztába forgatott datolyából és almából készült sült desszert.A figyelmetekbe ajánljuk