Sarolta hercegnő, Katalin hercegné, György és Vilmos herceg.
Getty Images

Kész dráma a brit királyi családnál dolgozni – állítja az egykori komornyik

A királyi családot, valamint a palotákat és a háztartásokat állítólag helytelenül ábrázolják a tévéműsorokban, filmekben és sorozatokban.


A A Korona című sorozat korábban már többször is tűz alá került néhány ellentmondásos cselekmény miatt, amelyek állítólag valós eseményeken alapulnak.

Az egykori királyi komornyik, Grant Harrold azonban azt állította, hogy III. Károly király, valamint a jelenlegi walesi herceg és hercegnő mellett eltöltött hét éve nem sokban különbözött a Downton Abbey-től.

A Slingo online játékoldalnak nyilatkozva Harrold ezt mondta:

A legegyszerűbben úgy lehet elmagyarázni, hogy olyan, mint amit a Downton Abbey-ben látunk, a komornyikok azért vannak ott, hogy gondoskodjanak a családról, a vendégekről, felszolgálják az ételeket és az italokat.

A királyi család ellátása mellett a királyi személyzet a királyi ház tagjainak asszisztense is.

De amit az emberek nem vesznek észre, az az, hogy egyfajta személyi asszisztens is vagy, és elvárják, hogy a dolgok zökkenőmentesen működjenek számukra. Ha meg tudsz tenni valamit valakiért, és ez nem befolyásolja az adott ember napját, hogy ez megtörténik, akkor az a jó komornyik. Olyasvalakit akarnak, aki elintézi a dolgokat

– folytatta Harold.

Grant saját elmondása alapján azonban minden percét szerette a munkájának:

Soha, de soha nem volt egy rossz szavam sem a királyi családról vagy bármelyik munkaadómról a múltban. Csodálatosak voltak. A dolgok elromlanak, a dolgok késhetnek – ha valami késett vagy fennakadás volt, az kihatott a napirendjükre. Mindig megtervezték, hogy mit csinálnak, így ez az egész napjukat felboríthatta. Mindig az ütemterv szerint haladsz, hogy ez ne történjen meg, de ha mégis megtörténik, az sem volt igazán probléma.

Arra a kérdésre, hogy mit élvezett a legjobban a karrierjében, ezt mondta:

Azt, hogy a királyi család körül lehettem. Ha a trónutódlás megtörténik, és Károly és Vilmos is király lesz, nem sokan mondhatják el magukról, hogy három uralkodóról gondoskodtak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt tehettem, hogy gondoskodhattam róluk, és hogy ismerhettem őket. Már 11 éve nem vagyok ott, de nagyon szerencsésnek tartom magamat, hogy az emberek még mindig kíváncsiak a történeteimre.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk