Vilmos és Katalin sétál
Getty Images

Vilmos és Katalin szerint ezt a fontos leckét mindegyik gyereküknek tudnia kell

A walesi hercegi pár gyakran beszél arról, hogyan küzd meg a gyerekneveléssel. Bár György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg is teljesen más karakter, Vilmos herceg fontosnak tart egy olyan dolgot, amelyet mindhármuknak meg kell tanulnia.


Vilmos és felesége, Katalin hercegné gyermekeik nevelése során következetesen modern megközelítést alkalmaznak a klasszikus királyi hagyományokkal szemben. Erre jó példa, hogy az otthonukban dolgozó alkalmazottakat is arra biztatják, ne viseljenek öltönyt munka közben. Nem szeretnék, ha steril, a valóságtól távol álló környezetben nőnének fel a gyerekek.

Ezt is olvasd el! Az egykori komornyik szerint emiatt más Vilmos és Károly házassága

Ugyanennyire – vagy még talán fontosabbnak – tartja a hercegi pár, gyermekeik a lehető legtöbbet játsszanak.

A testmozgás az egész családban nagy sikernek örvend, még akkor is, ha sportágak különböznek is. György herceg például gyakran látogat ki édesapjával focimeccsekre, míg Sarolta hercegnő édesanyjához hasonlóan rajong a teniszért.

Ezt is olvasd el! Heti 6 napot járnak iskolába Vilmos és Katalin gyermekei

Vilmos ennek kapcsán hangsúlyozta egy szeptemberi megszólalásában, hogy a sport jelenléte megtanít már fiatal korban a vereség elviselésére. Ezt a jellemvonást pedig elengedhetetlennek tartja ahhoz, hogy gyerekei normális értékrenddel nőjenek fel.

Vilmos herceg.Getty Images
A csapatsportok legnagyobb előnye, hogy megtanítanak veszíteni. Szerintem sokan nem tudják, hogyan is kell ezt jól csinálni. Különösen a gyerekeink kapcsán, szeretném, ha ezt ők megértenék

– fogalmazott Vilmos herceg.

Szerintem nagyon fontos, hogy már fiatal korban megértsük, miért veszítünk, ha veszítünk, és mit tanulhatunk ebből a folyamatból. Az is jó persze, ha nyerünk, és még jobb, ha ilyenkor nem dicsekedünk. Nagyon sok olyan életre szóló lecke van, amelyekre hamar megtaníthat minket a sport

folytatta.

A figyelmetekbe ajánljuk