Katalin hercegné.
Getty Images

Katalinnak súlyos kompromisszumot kellett kötnie élete egyik legfontosabb napján

Királyi címek ide, nagy vagyon oda, egy gyermek születése minden anyuka életében kiemelt eseménynek számít, egy furcsa ok miatt azonban Katalin nem olyan körülmények között hozta világra György herceget, ahogy azt szerette volna.


Tíz évvel ezelőtt Vilmosék első gyermekének születése akkora szenzációnak számított, hogy sokan György herceg születésére 2013 legfontosabb eseményeként tekintenek – pedig akkor terjedt el a „szelfi” és a „swag” kifejezés is.

Ki ne emlékezne arra, hogy az újságírók és a fotósok szabályosan lerohanták a londoni St. Mary's kórház környékét, hiszen mindenki ott akart lenni a nagy bejelentésnél.

Pontosabban nem mindenki, hiszen egy királyi szakértő szerint Katalin egyáltalán nem ott akarta világra hozni György herceget, hanem a Royal Berkshire Kórházban – írja a Marie Claire UK.

Ez is érdekelhet: Nem fogod elhinni, mik voltak Lajos herceg első szavai

Victoria Arbiter elmondta, hogy Katalin a terhessége utolsó heteit a szülei Buckleburyben található házában töltötte, és azt szerette volna, hogy az előbb említett – egyébként a közelben lévő – egészségügyi intézményben szülhetné meg Györgyöt.

Vilmos, Katalin \u00e9s Gy\u00f6rgy 2013-ban.

Vilmos, Katalin és György a herceg születése után 2013-ban.

Oli Scarff/Getty Images

A királyi család biztonsági szolgálata azonban közbeszólt, ugyanis Royal Berkshire Kórház nem volt alkalmas arra, hogy egy ilyen magas profilú vendéget fogadjon, emiatt pedig az intézmény nem tudott megfelelni a magas biztonsági elvárásoknak.

A királyi család azt szeretné, ha az ehhez hasonló esetekben a szülés a lehető legkönnyebben menne a kórház többi betegének. Ez állítólag csak a St. Mary's-ben lehetséges, ahol rutinszerűen kezelik a „bonyolult terhességeket”

– nyilatkozta Arbiter.

Úgy tűnik, hogy a helyzet az elkövetkezendő években sem változott, hiszen Katalin később Saroltát aki mára a világ leggazdagabb gyerekének számít – és Lajost is a St. Mary’s Kórházban hozta világra.


A figyelmetekbe ajánljuk