karácsonyfa
Fotó: Rodion Kutsaiev/Unsplash

4 karácsonyi dal az elmúlt 20 évből, ami a klasszikusoknál is jobb

Az adventi időszakban a karácsonyi dalokkal teli lejátszási listák a napok nélkülözhetetlen kellékei. Persze a sok klasszikus mellett olykor megjelenik 1-1 újabb ünnepi nóta is, melyek néha jobban, néha pedig rosszabbul sikerülnek az elvárhatónál. Cikkünkben az előbbi listából ajánlunk most 4 olyan szerzeményt, melyek nem idősebbek 20 évnél, mégis felveszik a versenyt a legismertebb karácsonyi dalokkal is.


Sia – Snowman

Listánk első helyén Sia áll, akinek nevét legtöbbünk talán a Chandalier és az Unstoppable című slágereiről ismeri. 2017-ben viszont egy rendkívül sikeres és hangulatos karácsonyi tematikájú albumot adott ki. Ebből a Snowman talán a legnépszerűbb, de az Everyday is Christmasről a Candy Cane Lane vagy a Santa Coming for Us is megérdemi a többszöri lejátszást.

John Legend – What Christmas Means to Me ft. Stevie Wonder

Stevie Wonder 1967-es klasszikusát gondolta újra több mint 50 évvel később John Legend. Jóból inspirálódni sose bűn, sőt az a tény, hogy maga Wonder is közreműködik szájharmonikán a feldolgozáson, teljesen lenyűgözővé teszi a dalt.

Lehet, hogy a legtöbbször hallott karácsonyi dalok esetében – mint a Wham!-től a Last Christmas, a Feliz Navidad vagy Mariah Carey 1994-es ikonikus dala az All I Want from Christmas is You – sem ártana egy vérfrissítő áthangszerelés?

Ezt is nézd meg! Miért csomagoljuk be a karácsonyi ajándékokat?

Kelly Clarkson – Underneath the Tree

Kelly Clarkson 2013-ban megjelent dala talán többünket is emlékeztethet Carey ma már közel 30 éves slágerére, hiszen ez is a szó legszorosabb értelmében egy karácsonyi popdal. Ha a címről nem is ugrik be egyből, az első hat másodperc után már minden bizonnyal rádöbbenünk, hogy ezt is rengetegszer hallottuk.

Train – Shake Up Christmas

Az 1994-ben megalakult Train együttes fennállásának egyik, ha nem a legnagyobb dobása ez a szám, ami 2009 tájékán uralta az ünnepi lejátszási listákat. Ez persze nem meglepő, ha megnézzük, miről is szól a refrén:

Rázd fel a boldogságot! Ébreszt fel a boldogságot! Itt van karácsony!

Karácsonykor talán mindannyian tudunk ezzel azonosulni.

A figyelmetekbe ajánljuk