Harry herceg és Meghan hercegné
Fotó: Getty Images

Van még visszaút? Harryt és Meghant nem hívták meg Károly születésnapi partijára

Egyre jobban távolodik el a királyi családtól Harry herceg és felesége, Meghan Markle. Nem is kell erre erősebb bizonyíték annál, hogy a hírek szerint nem kaptak meghívót III. Károly brit király 75. születésnapi ünnepségére.


Régóta nem titok, hogy Harry hercegnek megromlott a kapcsolata testvérével, Vilmos herceggel és apjával, III. Károly brit uralkodóval. Amióta pedig 2020-ban feleségével távoztak az udvar köreiből, már az is ritka, hogy megjelenjenek egy-egy családi eseményen.

Ezt is olvasd el! Károly király veszélyeztetheti Harry és Meghan hercegi titulusait

Egyes értesülések szerint III. Károly király születésnapján sem teszik majd tiszteletüket, mivel még meghívót sem kaptak a november 14-én, a londoni Clarence House-ban esedékes partira. Vannak olyan hírek is, miszerint a pár ugyan kapott meghívást, de ők visszautasították azt.

A napokban Harry herceg egyik szóvivője azt állította, hogy a sussexi hercegi pár valójában egyáltalán nem hallottak semmit a király születésnapi eseményéről.

A brit média szalagcímeire reagálva, nem történt semmilyen kapcsolatfelvétel Őfelsége közelgő születésnapjára szóló meghívással kapcsolatban

közölte a szóvivő.

III. K\u00e1roly brit kir\u00e1ly \u00e9s fia, Harry herceg, 2019-ben

III. Károly brit király és fia, Harry herceg, 2019-ben

Fotó: Getty Images

Mindez alig néhány héttel azután történt, hogy először jelentek meg olyan pletykák, miszerint Harryék valószínűleg nem jelennek meg majd a hagyományos királyi karácsonyi ünnepségeken sem Sandringhamben.

Ez is érdekelhet: Harry herceg memoárja rosszul fogja érinteni Károly királyt

A legutóbbi nyilvános közös megjelenésre még májusban volt példa, amikor a herceg részt vett apja koronázási ceremóniáján, igaz ott is egyedül, mivel felesége távol maradt.

2022 szeptemberében történt meg utoljára, hogy mindketten jelen voltak hivatalos családi eseményen. Mindez akkor, amikor Erzsébet királynő temetési menetén vonultak.

Mindent összevetve, a fiatalabb hercegi pár kapcsolata a királyi családdal most minden jel szerint borzalmas. Idén szeptemberben például Duncan Larcombe királyi szakértő így nyilatkozott:

Néhány dolog, amit Harry és Meghan mondott, különösen Katalin hercegnéről, annyira személyes volt, hogy évekbe fog telni, mire begyógyulnak a sérelmek okozta sebek.

A figyelmetekbe ajánljuk