Így reagált Károly arra, hogy Harry is megjelent a koronázáson
Profimedia

Így reagált Károly arra, hogy Harry is megjelent a koronázáson

Ugyan nem szóltak egymáshoz, de Károly elvileg örömmel látta fiát.

Mint ismert, Harry herceg is ott volt édesapja, III. Károly koronázásán, és bár a fotókon egyáltalán nem látszott, hogy a királyi család tagjai interakcióba léptek volna a ceremónia alatt, egy, az uralkodóhoz közel álló forrás szerint Károly „örömmel" látta ott legfiatalabb fiát.

Nagyon örülök, hogy Harry herceg ott volt

– mondta Colleen Harris, a király és fiai korábbi sajtótitkára a People legfrissebb címlapsztorijában.

Sajnálta volna, ha nem jelent volna meg, hogy támogassa az apját. Anyaként szólva úgy gondolom, hogy ez volt a helyes dolog... és a király is nagyon örült.

Beszámolók szerint Sussex hercege visszafogottan viselkedett, miközben előző szombaton egyedül lépett be a Westminster apátságba. A korábbi információk arról szóltak, hogy Harrynek a hetedik sorból kell majd végignéznie a ceremóniát, végül azonban a harmadik sorban ült az unokatestvéreivel, Eugénia hercegnővel és Beatrix hercegnővel, míg testvére, Vilmos herceg és családja az első sorban foglaltak helyet.

A testvérek egyébként nem beszéltek az eseményen, és Harry nem sokkal a koronázás vége után a repülőtérre sietett, így lemaradt a hétvégi ünnepségek többi részéről.

Profimedia

Harry azért sietett, hogy visszatérhessen Kaliforniába, hogy megünnepelje fia, Archie herceg negyedik születésnapját – ami a koronázással egy napra esett – felesége, Meghan hercegné és kislánya, Lilibet hercegné mellett.

A koronázás volt az első alkalom, hogy Harry nyilvánosan újraegyesült a királyi családdal II. Erzsébet királynő 2022 szeptemberében bekövetkezett halála óta. Mindez azután történt, hogy Harry a Spare című memoárjában felfedett több családi titkot is, amely persze Károlyra, Vilmosra és Katalinra is kitért.


A figyelmetekbe ajánljuk