III. Károly egy növénnyel
Fotó: Getty Images

III. Károly király egyszer egy műorrra és bajusszal jelent meg egy fotózáson

A jelenlegi brit uralkodó manapság már elég komoly ember, de a sajtó nem felejt. Ennek hála van rá bizonyítékunk, hogy fiatalabb korában sokszor volt humoros kedvében. Ilyen alkalom volt például a család 1980-as svájci síelése.



A brit királyi család különböző tagjai köztudottan a svájci Klostersbe járnak síelni. Annak érdekében, hogy tudják élvezni a pihenést, olyan alkut kötöttek a sajtóval, hogy egy hivatalos fotózásért cserébe a kirándulás nagy részében békén hagyják őket az újságírók és fotósok.

Egyik ilyen alkalommal – év szerint 1980-ban – Károly herceg úgy gondolta, hogy egy kicsit megfűszerezi az egészet: piros sapkában, nagy síszemüveggel a fején, műorrral, kerek szemüveggel és bolyhos bajusszal a fején jelent meg az eseményen. Teljesen nevetségesen nézett ki, de ő ezt láthatóan élvezte.

K\u00e1roly herceg 1980-ban a kir\u00e1lyi s\u00edel\u00e9sen Klostersben

Károly herceg 1980-ban a királyi síelésen Klostersben

Fotó: Getty Images

Ezt is nézd meg! Eddig nem látott koronázási portré: íme a király és a trónörökösök

A Marie Claire írása rávilágít arra, hogy nem Károly az egyetlen olyan királyi személy, akiről tudjuk, hogy volt már humoros kedvében hivatalos fotózáson. Miközben Vilmos herceg és Katalin hercegnő 2016-ban György herceggel és Charlotte hercegnővel a francia Alpokban síeltek, csatlakozott hozzájuk John Stillwell fotós, akinek síelés közben kellett megörökíteni a királyi család tagjait.

Ez is érdekelhet! 5 komoly nehézség, amivel III. Károlynak szembe kell néznie az elkövetkezendő időszakban

Sajnos a fotózás napján nagyon ködös volt az idő, így a képeket inkább a szálloda közelében készültek el a fotók. Amikor Vilmos megkérdezte, hogy mit szeretne John, a fotós, ő ezt válaszolta:

Csak 30 métert sétálj el, aztán sétálj vissza felém, én pedig csinálok néhány képet. Készül néhány egész alakos, néhány félalakos és néhány portréképet.
Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Vilmos herceg a Francia Alpokban 2016-ban

Katalin hercegné és Vilmos herceg a Francia Alpokban 2016-ban

Fotó: Getty Images

Ahogy Katalin elindult, én csak megkocogtattam Vilmos vállát, és azt mondtam »»Hé, amikor leérsz hozzá, csinálj egy hógolyót, kezdjetek hógolyócsatába, de nyomdj egyet bele az arcába.«« Nem hittem, hogy tényleg megteszi, de megtette!

– árulta el a John a történet csattanóját.

A figyelmetekbe ajánljuk