III. Károly király.
Getty Images

Így ünnepelte III. Károly király a születésnapját

III. Károly király a tegnapi nap folyamán ünnepelte első születésnapját a trónon, mint újonnan kinevezett uralkodó.


A 74. életévének betöltése alkalmából számos különleges ünnepséget rendeztek az uralkodó tiszteletére. Károly király májusi koronázása alkalmából új munkaszüneti napot hirdettek, de nagy kérdés, hogy követi-e a néhai II. Erzsébet királynő nyomdokait a dupla születésnapok tekintetében.

A jeles alkalomból őrségváltásra és pisztolylövésekre került sor. Ezen felül a Buckingham-palotában ünnepséget tartottak, amelyen a Household Cavalry Band of the Household Cavalry a Happy Birthdayt adta elő.

Míg az ünnepi programok London-szerte zajlottak, Károly a feltételezések szerint a Clarence House-ban töltötte a napot feleségével, Kamilla királynéval.

Ez is érdekelhet: Az egykori komornyik szerint emiatt más Vilmos és Károly házassága

2022. november 14-e minden bizonnyal emlékezetes nap marad a király számára, mivel ez volt az első születésnapja a trónon.

A néhai II. Erzsébet királynő mindig két születésnapot ünnepelt – egyet a tényleges születésnapján, és egy külön dátumot is kijelölt, amely a hivatalos születésnapra vonatkozott.

Károly várhatóan követi majd a hagyományt, és tavasszal hivatalos születésnapot hirdet.

Az, hogy november közepén van a születésnapja, kissé megnehezíti a nyilvános ünneplést, ezért úgy vélik, hogy egy tavaszi időpont fog működni második születésnapként.

III. Károly király történelmet írt, mint a legidősebb uralkodó, aki király lett, miután II. Erzsébet királynő szeptemberben meghalt.

Édesanyjához hasonlóan a második születésnapjára szinte biztosan derűsebb és melegebb időben kerül majd sor.

A két születésnap megünneplése királyi hagyomány, amely II. György királytól ered, aki 1748-ban vezette be ezt a szokást. Annak idején novemberről júniusra tette át a születésnapját, hogy a nép „esőmentesen” ünnepelhessen.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk