III. Károly király nevet
Fotó: Getty Images / Ben A. Pruchnie - WPA Pool

III. Károly elől bujkált a királyi személyzet egyik tagja − nem hiszed el az okát!

Az egykori királyi komornyikot, Grant Harroldot 2003-ban vették fel a királyi családhoz, miután évekig arról álmodozott, hogy nekik fog dolgozni.


Miután évekig írt a néhai II. Erzsébet királynőnek − aki öregség következtében szeptember 8-án elhunyt −, egy hat hónapos interjúsorozat után Grantet felvették.

Grant a Marie Claire szerint így emlékezett vissza a királyi családdal töltött időre:

11 vagy 12 éves korom óta az volt álmom, hogy találkozom a királynővel. Írtam a királynőnek néhányszor, aztán 2003-ban valamiért végül visszaírtak, hogy van egy állás.

Hat hónapig interjúztam, mielőtt végre találkozhattam Károly herceggel, és felajánlottak egy állást, akinél 7 évig maradtam. Néhányan azt mondják, hogy 7 év nem hosszú idő, de a komornyikok világában, amikor valaki a házadban él veled, elég intenzív.

II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 \u00e9s K\u00e1roly 2099-ben Londonban

Fotó: Sang Tan/WPA Pool/Getty Images

Elmondta azt is, hogy 25 éves volt, amikor először találkozott a herceggel, és 26, amikor először találkozott a királynővel, Károly herceg mutatta be hivatalosan, és ez egyáltalán nem izgult, hogy mit mond majd neki, hiszen már 11 éves kora óta rajongott érte:

Ó, megkapta a leveleimet, amikor 13 éves voltam?

Annak ellenére, hogy soha nem volt nagyobb megbicsaklás a karrierjében − ha eltört valamit, mindig egyből elmondta munkáltatóinak −, felidézett egy pillanatot, amikor elbújt Károly elől. A kezdeti időkben nem volt annyira tisztában a királyi protokollokkal, és pánikba esett, amikor szemtől szemben állt a mostani angol királlyal.

Emlékszem, egyszer Skóciában összefutottam a herceggel és a hercegnővel, akkoriban még elég új voltam, és nem ismertem a protokollt, hogy amikor találkozol velük, például meg kell-e hajolni, szóval bepánikoltam. A végén egy szekrénybe bújtam. Látták, hogy bemegyek a szekrénybe, és kint álltak, végül megkérdezték, hogy kijövök-e. Kijöttem, ők csak néztek rám, én pedig úgy tettem, mintha tévedés történt volna. Majd jót kuncogtak rajta.

− mesélte.



A figyelmetekbe ajánljuk