Jelenet a negyedik Horrorra akadva-filmből

Több mint 10 éve jelent meg a Horrorra akadva-sorozat eddigi utolsó része. A folytatásról azóta nem igazán esett szó, most viszont hivatalossá vált: a Paramount új életet lehel a franchise-ba, írja a Variety.


A Horrorra akadva-filmek a 2000-es évek legismertebb zsáner-paródiáinak számítanak. Az eddig összesen öt részből álló sorozat a korszak legnagyobb horrorfilmjeiből csinált viccet, ráadásul az éppen aktuális popkulturális trendek elé is görbe tükröt állított. A filmek minősége viszont a 2000-ben megjelent első résztől a 2013-as ötödikig fokozatosan csökkent, a széria pedig ezen a ponton kifulladt, és úgy tűnt, örökre véget is ér.

Most viszont már egészen biztos, hogy a hatodik film is elkészül majd. Figyelembe véve, hogy mind témaválasztásban, mind esztétikailag mennyit változott a horror műfaja az elmúlt tíz évben, úgy tűnik, bőven lesz majd új alapanyag a paródiához.

Nem más fog új életet lehelni a franchise-ba, mint a Paramount Pictures: a stúdió a Miramax-szal összefogva készíti majd el a következő részt. A forgatás idén ősszel kezdődik, a film pedig várhatóan 2025-ben kerül a mozikba.

A Paramount a Halálos iramban-filmek sikeres producerét, Neal H. Moritzot kérte fel a feladatra. Ő jelenleg a Sonic, a sündisznó harmadik részén dolgozik, ezt várhatóan 2024. decemberében mutatják be.

A Horrorra akadva-filmek valószínűleg sokak számára meghatározó élménynek számítanak, ha viszont a nevetséges szituációk helyett valódi borzongásra vágysz, ajánljuk ezt az 5 filmet, amitől garantáltan kiugrasz majd a székedből.

A figyelmetekbe ajánljuk