Michael Jackson Thriller

Ez a horrorfilm inspirálta Michael Jackson Thriller című videóklipjét

Tekintettel arra, hogy a Thriller idők egyik legkelendőbb albuma, nehéz lenne vitatkozni azzal a ténnyel, hogy nem ez az egyik legjobb popalbum, amit valaha készítettek. A névadó dalhoz készült videóklip pedig a popkultúra egyik alapköve lett – táncoló zombik, vérfarkas és egy piros bőrdzseki. De melyik horrorfilm ihlette Michael Jackson egyik legnépszerűbb klipjét?

Rod Temperton, aki a dalt írta, Michael Jackson mozi iránti rajongását szerette volna belevinni a dalba. Mind a hangzással, mind pedig a szöveggel a horror műfajt akarták megidézni.

Olvasd el ezt is!Majdnem gyilkosság lett a vége – Michael Jackson és Prince legendás viszályának története

A Thriller horroreszméje azonban kétségtelenül a John Landis által rendezett klipben érzékelhető a leginkább. Landis korábban olyan vígjátékokról volt ismert, mint a Blues Brothers és a Party zóna, bár a horrorfilmek rendezéséhez is volt tehetsége, hiszen ő rendezte az Egy amerikai farkasember Londonban című produkciót is.

Végül ez inspirálta Jacksont és csapatát a klip elkészítéséhez. Az 1980-as évekbeli horrorfilmben volt egy klasszikus jelenet, amelyben a főszereplő szörnyű átalakuláson megy keresztül, míg végül egy félelmetes farkasember lénnyé változik.

Jackson ezek után maga kereste meg Landist, hogy, érdekelné-e a Thriller klipjének rendezése.

Felhívott, hogy elmondja, rajong a filmemért, és szeretett volna egy olyan kisfilmet készíteni, amelyben ő is szörnyeteggé változik

– kezdte Landis.

Landis azonban eleinte szkeptikus volt azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e belevágnia a projektbe, de mégsem tudott nemet mondani egy ilyen remek lehetőségre:

Először nem tudtam eldönteni, hogy elvállaljam, mert a zenei videók lényegében reklámok, hogy lemezeket adjanak el. Végül azért döntöttem a Thriller mellett, mert ez egy remek lehetőség volt arra, hogy kipróbáljam a zenés klipkészítést.

Ez is érdekelhet:Paul Anka ezért haragudott meg Michael Jacksonra

Landis azt is megjegyezte, hogy Jackson nem volt teljesen naprakész a horror trendjeivel kapcsolatban.

Kiderült, hogy nem sok horrorfilmet látott, túl ijesztőek voltak számára. De mégis nagyszerűnek találtam őt. Zombikat akart, de ami legfontosabb volt számára, hogy szörnyeteggé változzon. Michael nagyon eltökélt volt abban, hogy mindennek a legjobbnak, a legnagyobbnak kell lennie. Látványos munkamorálja volt

– emlékezett vissza a rendező.


A figyelmetekbe ajánljuk