michael jackson 1995-ben

Minden, amit eddig tudni lehet az új Michael Jackson életrajzi filmről

A pop király ellentmondásos életrajzi filmjét hamarosan elkezdik forgatni, de a többszörös gyermekmolesztálási vádakat feltehetően a szőnyeg alá söprik.


Úgy tűnik a nagy életrajzi filmek korszakát éljük: Freddie Mercury (Bohém rapszódia), Elton John (Rocketman), Whitney Houston (I Wanna Dance With Somebody) mind oylan énekesek, akiknek törtéteneit a nagyvászonról is megfigyelhettük az elmúlt években. E filmek nagyszerű főszereplőkkel és a legendás slágerekkel ellenállhatatlannak bizonyultak a közönség számára, de egyes esetekben a díjátadókon is sikeresen szerepeltek.

Azonban Michael Jacksonnál, aki sokkal megosztóbb és problémásabb figura a popkultúrában, mint a fent említett művészek, sokkal nehezebb vállalkozásnak tűnik egy film elkészítése. Így várhatóan az új életrajzi film már jóval a mozivászonra kerülése előtt nagy port fog kavarni.

Miről fog szólni?

A tervek szerint idén kezdődik a forgatás, és értelemszerűen az énekes szupersztárrá válását mutatja majd be. A forgatókönyvet John Logan írja, aki az Aviátor és a Gladiátor társszerzője is volt.

A Michael című filmet Antoine Fuqua rendezi, aki leginkább izgalmas thrillerjeiről (A védelmező, Kiképzés) ismert, valamint a 2016-os A hét mesterlövész remake-ről. Akárcsak a Back to Black, az új Amy Winehouse-életrajzi film, ez a prdoukció is az elhunyt énekes családjának közreműködésével készül majd.

Az, hogy a Jackson ellen felhozott többszörös gyermekmolesztálási vádakat miképp kezelik majd a filmvásznon, kétségtelenül befolyásolja majd a család részvétele. Az énekes tagadta a vádakat, bíróság elé is állították, de nem találták bűnösnek, illetve 2009-ben bekövetkezett haláláig kiállt ártatlansága mellett.

Ki játsza majd?

A szereposztás is családon belül maradt. Michael Jacksont a 26 éves unokaöccse, Jaafar Jackson alakítja majd, aki Jackson bátyjának, Jermaine Jacksonnak a fia.

A szereplőválogatás igazán nagyszábású volt, de a tökéletes színészt sokkal közelebb találták, mint gondolták volna.

Több mint két évvel ezelőtt találkoztam Jaafarral. El voltam ájulva attól, ahogyan megtestesíti Michaelt. A világ minden táján kerestük a legmegfelelőbb személyt, de annyira karizmatikus volt, hogy a hosszas keresés után is egyértelmű volt: ő az a személy, aki elvállalhatja ezt a szerepet

– nyilatkozta Graham King producer.

Vélemények

Mivel a projekt még korai stádiumban van, a szélesebb közönség eddig viszonylag visszafogottan reagált a hírekre. Jackson azonban egy ellentmondásos figura, és a film valószínűleg teljesen elkerüli az énekes életének sötétebb aspektusait. Különösen azután, hogy a 2019-es Leaving Neverland című dokusorozat megrázó módon hozta felszínre a régi vádakat.

Megjelenési dátumról pedig egyelőre nincs pontos információ, de feltehetőleg 2024-ben fogják bemutatni.

A figyelmetekbe ajánljuk