amy winhehouse énekesnő amy soul tetovált sztár

Halálának tizedik évfordulója alkalmából újabb dokumentumfilmet készítenek a tragikus sorsú soul énekesnőről.


Az Amy Winehouse: 10 Years On című film a BBC Two és a BBC Music közös munkájával készült, narrátor pedig az énekesnő szklerózis multiplexben szenvedő édesanyja, Janis lesz.

Hat évvel ezelőtt Asif Kapadia, filmrendező már készített az énekesnő életéről egy dokumentumfilmet, amely Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott archív felvételeken keresztül mutatta be. Amy - Az Amy Winehouse-sztoriban sorra láthatjuk aházi videókat és mobilfelvételeket az énekesnőről, miközben kollégák, barátok, családtagok meséltek róla.

Ám a legújabb film készítői azt ígérik, hogy az előző film ellenére is tudnak majd újat mutatni. Olyan korábban nem látott archív családi felvételek is láthatók lesznek a filmben, melyeket eddig féltve őrzött a család. Amy Winehouse édesanyja közel állt lányához, így számos olyan történet hangzik el a filmben, ami eddig kevéssé volt ismert, illetve eltér az eddigi narratíváktól.

A narratívák kapcsán emlékszünk arra is, hogy az énekesnő édesapja, Mitch Winehouse Kapadia filmjét félrevezetőnek nevezte, és akkor úgy nyilatkozott, hogy a család teljesen elhatárolódik a műtől. Ez pedig nem meglepő, hiszen a rendező a filmben arra is kitért, hogy Mitch miként próbált hasznot húzni lánya hírnevéből. Egyébként könyvet is írt róla, ami 10 hétig vezette a brit bestsellerlistát.

Nem ez volt az egyetlen könyv, hiszen Amy édesanyja is kiadott egy művet 2014-ben, ezzel kapcsolatban az a vád érte, hogy a lánya szennyesét teregeti ki.

Arról már egy évtizede tudni lehet, hogy Janis Winehouse-on egyre inkább eluralkodik autoimmun betegsége. Így az asszony, mindamellett, hogy aktívan küzd a betegsége ellen, minden erővel próbálja megőrizni lánya szellemi hagyatékát.

(MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk