Michael Jackson és Paul Anka

Paul Anka ezért haragudott meg Michael Jacksonra

Több évtizedes konfliktus látott napvilágot.


Paul Anka igazán dühös volt Michael Jacksonra, amiért „ellopta" egy dal felvételét, amelyet együtt írtak Anka házi stúdiójában az 1980-as évek elején.

Az énekes egyébként a 70-es években találkozott először Jacksonnal és családjával, amikor Anka Las Vegas-i koncertjein jártak.

Közel kerültem hozzájuk"

– nyilatkozta nemrégiben a 80 éves énekes, hozzátéve, hogy a popkirálya szeretett volna szerepelni az 1983-as Walk a Fine Line című albumán, ezért összeálltak, hogy közösen dolgozzanak egy dalon.

Elküldtem a szalagokat Los Angelesbe, hogy ott találkozzunk, hogy felvehessük a zenekar többi tagját is. Pár nap múlva pedig felhívtak onnan, és azt mondták: »Mr. Jackson ellopta a kazettákat«"

Anka elmondta, hogy azt is mondták neki, hogy Jackson nem megy el felvenni a dalt, és ne számítson rá. Ekkor pedig azonnal felvette Michael ügyvédjeivel a kapcsolatot:

Azt mondtam: »Srácok, lemaradtam valamiről? Van egy szerződésünk.«

- emlékezett vissza Anka.

Nos, Paul, tudod, hogy megjelent a Thriller, és nagyon beindult a szekér. Egyszerűen nem akar semmi mást, bla-bla-bla. És nem találjuk a szerződést. Azt mondtam: » Mi? Oké, fiúk, látom, ki a fontosabb. Be leszel perelve. Én meg lelépek innen«'"

Anka természetesen hozzátette, hogy ezek után visszaadták neki a kazettákat, ő pedig nem csinált belőle nagyobb ügyet. S megbocsátott Jacksonnak.

Michael azzá vált, amit művészként megérdemelten. Nagyszerű művész volt"

– ismerte el Anka.

A figyelmetekbe ajánljuk