5 tökéletes HBO Max-széria, ha úgy érzed, ez egy sorozatnézős hét lesz
IMDB

5 tökéletes HBO Max-széria, ha úgy érzed, ez egy sorozatnézős hét lesz

A Golden Globe-díjátadó után, az Oscar-gálához közeledve megannyi remek filmmel találkozhattunk az elmúlt hetekben. A mozik tömve vannak jobbnál jobb produkciókkal, ha azonban kicsit félretennénk a nagy játékfilmeket, és a sorozatok világában merülnénk el, van egy jó hírünk. Összegyűjtöttünk 5 kiváló HBO Max-szériát, ami azonnal a képernyő elé szegez.


Barry

A Barryt az abszurd bűnügyi sztori és a maró hollywoodi szatíra tökéletes keresztezéseként lehet emlegetni. A széria egy bérgyilkosról szól, aki kétségbeesetten próbál leszokni a gyilkolásról, miközben azon dolgozik, hogy színész lesz. A főszereplő és társalkotó Bill Hader pedig bebizonyította, hogy izgalmas történet mellett egyre több sötét komédiát lehet belecsempészni egy dramedybe.

True Detective

2024-ben megérkezett minden idők egyik legjobb bűnügyi – antológiai – sorozatának, a True Detective-nekfolytatása. A Matthew McConaughey és Woody Harrelson főszereplésével készült, első évad abszolút csúcsteljesítmény – a 2014-ben bemutatott nyolc rész annyira magasra tette a lécet, hogy azt az azóta befejezett másik két szezonnak nem sikerült überelnie. De azért elég közel kerültek hozzá: a második évadban Colin Farrell és Vince Vaughn, a harmadikban többek között Mahershala Ali játéka emelte a színvonalat. Az Alaszkában játszódó, Jodie Foster főszereplésével készült friss szezon a Fargo legújabb részeihez hasonlóan tökéletesen érthető az előzmények ismerete nélkül is.

Szerelem és halál

Elizabeth Olsen – a WandaVízió után – zökkenőmentesen vált át részmunkaidős szuperhősből hidegvérű csábítóvá Candy Montgomery történetének újragondolásában, a Szerelem és halálban. A népszerű színésznő egy templomba járó feleség és anya szerepében tűnik fel, akinek viszonya lesz egy házas gyülekezeti taggal (Jesse Plemons). Kapcsolatuk azonban egy brutális gyilkosságot von maga után.

The Last of Us

A népszerű videojátékból készült széria erősen követi az eredeti történetet. Elsőre úgy tűnhet, mintha ez csak egy újabb szabvány-posztapokaliptikus, zombis sorozat lenne, ám annál sokkal több: a társalkotók, Neil Druckmann és Craig Mazin nagy gondot fordítottak arra, hogy a helyszíneken és atmoszférán túl a Trónok Harcából ismert Bella Ramsey és Pedro Pascal karaktereit is egyre jobban elmélyítsék, ezzel pedig még inkább érdekeltté tegyék a nézőt a sorozat folytatását illetően.

Tönkretehetlek

A Tönkretehetlek Arabelláról (Michaela Coel) egy londoni lányról szól, aki a tipikus Y generációs álmot éli, virágzó írói karrierrel, ami részben a közösségi média influencereként szerzett hírnevének köszönhető. Arabella insta-kompatibilis élete azonban kezd a feje tetejére állni, amikor egy barátaival töltött éjszaka után elkezd emlékezni – furcsa emlékképek ugranak be neki – arra, hogy szexuálisan bántalmazták. Végül az a vágy, hogy összerakja, pontosan mi történt vele, és ki tette, teljesen felemészti.

A figyelmetekbe ajánljuk