Az idol
HBO

Hiába Rév Marcell csodálatos munkája, elbukott az HBO Max nagy dobása

Várható volt a kritikákat látva.

2023 egyik legjobban várt sorozata volt, nagy tervekkel is indult, végül egy évad után elkaszálták Az idol című sorozatot. Mindez persze nem volt akkora meglepetés: aSam Levinson által rendezett szériát lényegében senki nem szerette (a Rotten Tomatoes oldalán 19%-os értékeléssel büszkélkedik), így csak az volt a kérdés, hogy mikor jelentik be a készítők. Végül a HBO szóvívője erősítette meg a híreket:

Az idol az HBO egyik legprovokatívabb saját műsora volt, és örülünk az erőteljes nézői visszajelzéseknek. Hosszas gondolkodás után azonban az HBO a sorozat készítőivel és producereivel együtt arra jutott, hogy nem készül el a második évad. Hálásak vagyunk a készítőknek, a stábnak és a szereplőknek hihetetlen munkájukért

– áll az indoklásban.

A Lily-Rose Depp és a The Weeknd főszereplésével készülő sorozat már jóval a debütálása előtt a címlapora került: a sorozat eredeti rendezője Amy Seimetz volt, de ő ott hagyta a szériát, majd az Eufória rendezője, Sam Levinson váltotta, aki állandó operatőrével, Rév Marcellel kezdte el újraszabni a sorozatot. Hiába.

Az újrakezdett forgatás szintén nem ment zökkenőmentesen: átírt forgatókönyvekről és távozó stábtagokról jöttek hírek; végül Az idol hiába mutatkozott be 913 ezer nézővel – ami egyébként 17%-kal kevesebb, mint az Eufória 2019-es startja –, ami 3,6 millióra nőtt az epizód első teljes hetét követően, egy évad után elvitte a népharag.


A figyelmetekbe ajánljuk