Margot Robbie egy sajtóeseményen

Tetszett a Barbie? Akkor ezt az 5 Margot Robbie-filmet is imádni fogod!

Greta Gerwig, korunk egyik legnagyobb női filmrendezőjének új alkotásában még nagyobb ikonná növi ki magát Margot Robbie. A Barbie 337 millió dollárt termelt a premierhéten világszerte, de hazánkban is több mint 111 ezren nézték meg a rózsaszín ködben úszó szatírát a bemutatót követő első pár napban. A mozi legnagyobb sztárja egyértelműen a címszereplő, aki nem először kápráztatott el minket tehetségével. Alább ajánlunk tőle 5 remek alkotást, hogy igazoljuk az állításunkat.


Volt egyszer egy Hollywood (2019)

Az író-rendező Quentin Tarantino az 1960-as és 70-es évekbeli Los Angeles életstílusa köré húzta fel kilencedik filmjét. A moziban Margot Robbie alakítja a kor nagy idolját, Sharon Tate-et, akinek élete a valóságban tragikusan végződött. A direktor azonban meglepő befejezést ad itt a karakter számára, amit az ausztrál színésznő alakítása tesz tökéletessé. Vonzereje tagadhatatlan kevés szövege ellenére is. Gyönyörű, kisugárzása remekül illik Tate-hez, csak úgy, mint Barbie-hoz..

Ezt is olvasd el: Quentin Tarantino végre elárulta, hogy lesz-e folytatása a Kill Billnek

Babylon (2023)

Damien Chazelle rendező 2023-as eposzában lefesti elénk az 1930-as évek Hollywoodját. Azt a korszakot, amikor a némafilmről hangosfilmre vált a szakma. Margot Robbie itt Nellie LaRoy szerepében tündököl, aki a némafilmkorszak sztárjának, Clara Bow-nak a filmvászonra vitt változata. A sztár teljes mértékben kibontakozik a New Jersey-i feltörekvő színésznő szerepében, aki beteljesíti gyerekkori álmát, hogy színésznő legyen, de nem sikerül a sikerrel megküzdenie.

Wall Street farkasa (2013)

Martin Scorsese 2013-as zseniális felemelkedés- és bukástörténetében igaz csak epizódszerepet kap Robbie, de sokan –többek közt a Variety is – ezt tartják az akkor 23 éves színésznő áttörő alakításának, amivel felkerült az A-listás színésznők közé. Naomi Lapaglia-t, a Leonardo DiCaprio által alakított Jordan Belfort csábító és erős akaratú feleségét alakítja a filmben, aki erős vonzerejével mindenkit levesz a lábáról.

Ez is érdekelhet: 5 film, amiről szinte el sem hisszük, hogy idén 10 évesek lesznek

​Botrány (2019)

Margot Robbie a kitalált Kayla Pospisl szerepében tündököl, aki a Fox Newsnál dolgozott a Roger Ailes-féle szexuális zaklatási botrány idején. Szívszorító, ahogy a karaktert a hatalommal szemben a morállal és a bűntudattal küszködve mutatja be.

Nagy kontrasztot láthatunk aközött, amikor is először lép be a szerkesztőség ajtain a bántalmazása utáni élethelyzetéig, továbbá erőteljes női alakítás ez a társszereplőkkel, Charlize Theronnal, Nicole Kidmannel és John Lithgow-val. A moziban Robbie tökéletesen hozzáteszi karakteréhez azokat a döntő emberi vonásokat, amelyek Jay Roach drámáját meggyőzővé és elgondolkodtatóvá teszik. Megérdemelten kapta meg ezért második Oscar-jelölését 2020-ban.

Én, Tonya (2017)

Ha már Oscar-jelölés, ez az alkotást hozta meg neki az elsőt. Rendkívüli érzelmi skálát közvetít a színésznő ia hírhedt műkorcsolyázó Tonya Harding szerepében. Ebben a feketekomédia-drámában végigjárhatjuk élete bonyolult szálait, a bántalmazó neveltetéstől kezdve a karrierjét beárnyékoló vitákig.

A jégkorcsolyázónő kulcsjelenetekben való megformálásához alapos kutatáson ment keresztül, Robbie játéka összeségében váratlan szimpátiát vált ki a nézőkből. Pedig nem könnyű egy ilyen gyűlölt figurát humanizálni, azonban neki itt mégis sikerült.

A figyelmetekbe ajánljuk