hbo max

Újabb sorozatokat törölnek az HBO Maxon – ezeket a kedvenceket már hiába keressük

Folytatódik a tartalmak törlése a Warner Bros. Discovery tulajdonában lévő HBO Max szolgáltatóról.

A törlések még a nyáron kezdődtek, amit itthon is megszenvedett a közönség, hiszen elsők között távolították el a tavasszal bemutatott, nagy népszerűségnek örvendő A besúgó sorozatot is – mindez a streamer globális számait nem feltétlen befolyásolta, de Magyarországról rengetegen nézték.

A törlések mögött az áll, hogy a Warner igyekszik értékesíteni a tartalmait, ami az új sajtóközleményük szerint sikerült is.

Bár nincs hivatalos megerősítés, de a Variety információi szerint a sorozatok többsége az úgynevezett FAST streamingcsatornákra kerül majd át, amik ingyenes, reklámokkal támogatott streamingeket jelentenek – ebben pedig a Warnernek is van érdekeltsége.

A HBO Max vezetősége rendesen tisztogatott most is: az eddig törölt tartalmakon túl több, saját gyártású sorozat is lekerül a platformról.

Többek között a Westworld és a The Nevers sem lesz látható a HBO Max kínálatán.

A Westworld törlése talán a legmegdöbbentőbb, hiszen a streamer egyik klasszikus tartalmának számított, még akkor is, ha a nézőszáma visszaesett a későbbi évadokban, majd elkaszálták a negyedik évad után.

Emellett a 2020-ban indult Love Life sorozatot is törlik a platformról, ahogy a Minx című sorozatot is, aminek a második évadát már leforgatták.

A tervek szerint valamikor a jövőben elküldik a műsorokat a FAST szolgáltatásoknak és más platformoknak, de a konkrét terveket még nem erősítették meg.


A figyelmetekbe ajánljuk