Minerva McGalagony professzor a Harry Potterben
Fotó: IMDb

Sokkal nagyobb hangsúlyt fektet majd a felnőtt karakterekre az HBO Harry Potter-sorozata

Az eredeti Harry Potter-filmekben a felnőtt szereplők háttérbe szorultak a varázslótanoncok mögött, de az HBO azt ígéri: az új sorozatban a könyvekhez hasonlóan sokkal nagyobb szerepet kapnak majd, írja a Screen Rant. Ennek köszönhetően nagyon úgy tűnik, hogy az eddigi legpontosabb adaptációt láthatjuk majd.


A hatalmas sikerű franchise tele van jól kidolgozott karakterekkel, azonban a főhős, Harry Potter felnövéstörténete köré épülő filmek inkább a fiatalabb közönséget próbálják megszólítani. Ennek köszönhető, hogy a Warner Bros filmjei J. K. Rowling könyveihez képest sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek a fiatal karakterekre, az idősebb varázslók pedig háttérbe szorulnak.

A filmekhez képest a könyvekben sokkal többet tudhatunk meg például Harry szüleinek korosztályáról, de Albus Dumbledore vagy épp Piton professzor háttértörténete is jóval kidolgozottabb. Ennek ellenére felnőttként is tökéletesen élvezhetőek a filmek, de nem titok, hogy inkább fiataloknak készültek – az HBO új sorozata viszont kifejezetten az idősebb nézőket célozná meg.

Emiatt pedig a felnőtt karakterek fontosabbak lesznek a készülő adaptációban. Az HBO célja, hogy a könyvekhez teljesen hűen mutassa be a történetet, ehhez pedig elengedhetetlen az idősebb szereplők előtérbe helyezése.

A sorozat a Deadline értesülései szerint várhatóan 2026-ban érkezik majd a Max nevű streaming-platformra. Az eredeti tervek hét évadról szóltak, minden szezon egy könyvet dolgozott volna fel.

Casey Bloys, az HBO és a Max tartalomért felelős CEO-ja viszont nemrég azt nyilatkozta: összesen tíz évadról lesz szó, melyek évente fognak megjelenni – ez pedig rengeteg teret ad majd az összes karakter hű ábrázolására.

A figyelmetekbe ajánljuk