Részlet a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részéből.​
Warner Bros.

Van egy fontos dolog, amit eddig nem tudtunk Harry Potter villám alakú sebhelyéről

A Harry Potter-univerzum még ennyi idő után is tartogat számunkra meglepetéseket. Az elmúlt években elképesztően sok elemzés és érdekesség jelent meg J.K. Rowling varázsvilágával kapcsolatban, de van egy apróság, ami elképzelhető, hogy a legnagyobb HP-fanoknak is elkerülte a figyelmét.


A Halál ereklyéi második részének utolsó jelenetében Harry, Ginny, Ron és Hermione a vasútállomásra kísérik a gyerekeiket. A kicsik éppen felszállnak a Roxfort Expresszre, hogy megkezdjék első évüket a neves varázslóiskolában, és bár az egykori diákok mindannyian kicsit idősebbnek tűnnek, Harryn valami feltűnően más.

A haja hátra van fésülve, így láthatóvá válik a homloka, amelyen szinte nincs is sebhely. A villám alakú heg – amely Voldemort átkának eredménye volt, amikor még kisbaba volt –, úgy tűnik, szinte teljesen eltűnt. Ez a seb a könyvek és a filmek során mindvégig olyasvalami, ami nagy fájdalmat okozott Harrynek.

A sz\u00f3ban forg\u00f3 jelenet a Harry Potter \u00e9s a Hal\u00e1l erekly\u00e9i m\u00e1sodik r\u00e9sz\u00e9ben.\u200b

A szóban forgó jelenet a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részében.

Warner Bros.

De mégis hová tűnt a seb? Az egyszerű magyarázatot a könyvben találjuk, a szerző, J. K. Rowling így ír erről:

A sebhely tizenkilenc éve nem fájt Harrynek. Minden rendben volt.

Úgy tűnik, hogy a heg a Voldemort legyőzését követő évek alatt elhalványult, mivel Harryből maga a sötét nagyúr távolította el a horcruxot (Voldemort lelkének egy darabját), amelynek a főszereplő fején lévő seb volt a fizikai kivetülése.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk