Harry herceg.
Getty Images

Hivatalos: Harry herceg is részt vesz apja koronázásán

A Netflix Harry & Meghan című doku-sorozatának megjelenése és Sussex hercegének az év elején a boltok polcaira került Spare című memoárja óta sok királyi rajongót foglalkoztat a kérdés: Harry herceg és Meghan Markle vajon részt vesznek-e Károly király májusi koronázásán vagy sem?


A hercegi pár, akik 2020-ban az Egyesült Államokba költöztek, miután lemondtak a királyi feladatokról, megerősítette, hogy megkapták az időpontot a történelmi eseményre, de eddig nem árulták el, hogy részt vesznek-e rajta. Károly május 6-i koronázása, amely egyben fiuk, Archie születésnapjára is esik, sokszor szóba került, mint egy lehetőség a Sussexék számára, hogy újraegyesüljenek a királyi családdal.

Ez is érdekelhet:Most vagy soha − Harry és Vilmos kapcsolata elérte a végpontot

A Netflix dokumentumfilmje során Harry és Meghan részletesen beszélt arról, hogy milyen nyomással kellett szembenézniük a rangidős királyi családtagok miatt, illetve, hogy igencsak megromlott kapcsolatuk a családdal. Emlékiratában Harry több olyan veszekedésről is beszámolt, amelyet apjával és Kamilla királynővel, valamint bátyjával és sógornőjével, Vilmos herceggel és Katalinnal folytatott.

Olvasd el ezt is! Harry és Meghan elvárják, hogy bocsánatot kérjenek tőlük a királyi család tagjai

Korábban királyi szakértők és bennfentesek arról számoltak be, hogy ha Harry és Meghan részt vesznek a koronázáson, akkor a családtagok rideg fogadtatására számíthatnak.

Úgy tűnik azonban, hogy Harry egyedül utazik majd az eseményre, mivel Meghan az Egyesült Államokban marad a két gyermekükkel. A Sky News közleményében a Buckingham-palota a következőket mondta:

A Buckingham-palota örömmel erősíti meg, hogy Sussex hercege részt vesz a koronázási szertartáson a Westminster apátságban május 6-án. "Sussex hercegnéje Kaliforniában marad Archie herceggel és Lilibet hercegnővel.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk