II. Erzsébet és Harry herceg.
Getty Images

Megható módon tisztelgett nagymamája élete előtt Harry herceg

Miután a Buckingham-palota bejelentette, hogy II. Erzsébet királynő szeptember 8-án, csütörtökön elhunyt, a néhai uralkodónak szóló tisztelgések csak úgy özönlöttek.


Világszerte politikai és vallási vezetők nyilvánítottak részvétet, III. Károly király pedig egy televíziós beszédben mély fájdalmáról beszélt, édesanyját inspirálónak nevezte, és ígéretet tett arra, hogy fenntartja örökségét, és saját életét a koronának szenteli.

Harry herceg nemrégiben saját megható tisztelgését osztotta meg nagymamája előtt, „iránytűjének" nevezve őt, és megköszönte neki a szolgálat iránti elkötelezettségét, valamint „ragályos mosolyát".

Az Archewell honlapján közzétett nyilatkozatában Sussex hercege így fogalmazott:

Nagymamám, Őfelsége, a királynő életét ünnepelve – és elvesztését gyászolva – mindannyiunknak eszünkbe jut, hogy a szolgálat és a kötelesség iránti elkötelezettségében egyfajta iránytű volt oly sokak számára. Világszerte csodálták és tisztelték. Megingathatatlan kegyelme és méltósága egész életében megmaradt. Nagyi, bár ez a végső búcsú nagy szomorúságot okoz nekünk, örökké hálás leszek minden első találkozásunkért (…). Nagyra becsülöm a veled töltött időt, és a sok más különleges pillanatot. Már most nagyon hiányzol, nemcsak nekünk, hanem az egész világnak. És mivel új első találkozásokra kerül sor, most apámat tiszteljük új szerepében, mint III. Károly királyt. Köszönjük a szolgálat iránti elkötelezettségedet. Köszönöm a jó tanácsokat. Köszönöm a ragályos mosolyodat. Mi is mosolygunk, tudván, hogy te és nagyapa most újra együtt vagytok, békében.

Az uralkodónő elhunyta okán sokan meghatottan gondolnak vissza Erzsébet szavaira, amelyeket férje, Fülöp herceg halála után mondott:

Az élet természetesen a végső búcsúzásokból és az első találkozásokból is áll.


Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk