Harry herceg.
Getty Images

Harry herceg így emlékezik meg 25 éve elhunyt édesanyjáról

Diána hercegné halálának 25. évfordulóját megelőzően Harry herceg megható módon tisztelgett édesanyja előtt.


Sussex hercege akkor emlékezett meg édesanyjáról, amikor a Sentebale csapatának tagjaként részt vett az Aspen Valley Polo Clubban egy jótékonysági pólómeccsen.

Harry herceg beszédében édesanyja halálának évfordulójáról így nyilatkozott:

Szeretném, ha ez a nap az ő hihetetlen munkájának emlékeivel és szeretetével lenne tele. Azt akarom, hogy ez egy olyan nap legyen, amikor megoszthatom anyám szellemét a családommal, a gyermekeimmel.

A herceg, aki ebben a hónapban meglepetésszerű látogatásra térhet vissza az Egyesült Királyságba, így folytatta:

Minden nap remélem, hogy büszke rám. Fáradhatatlanul dolgozott a HIV/AIDS-ben szenvedők támogatásáért és megbélyegzéséért. A kedvenc virágai a nefelejcsek voltak. Remélem, hogy édesanyám örökségére úgy tudunk emlékezni, hogy újra elkötelezzük magunkat azok mellett, akiket szolgálunk, bárki és bárhol is legyen az.

Harry, aki korábban a nap folyamán a coloradói pólóklubban barátjával, Nacho Figuerasszal együtt megnyerte a pólómeccset, öt gólt is szerzett a torna során. A Sentebale jótékonysági szervezetért játszott, amelyet a herceg 2006-ban alapított a lesothói gyerekek és fiatalok szükségleteire adott válaszként. Harry azt is elmondta, hogyan segít nekik a jótékonysági szervezet:

Lesothóban teljesítjük az UNAIDS célkitűzéseit, és mostanra a HIV-fertőzöttek több mint 90 százaléka ismeri a státuszát, a státuszát ismerők 90 százaléka beiratkozott kezelésre, és a kezelésben lévők 90 százalékának csökkent a vírusterhelése. A harc azonban még nem ért véget, és most nem lankadhatunk, különösen az elmúlt két és fél év után. Ezért köszönetet mondunk. Köszönöm a támogatásukat. És ha itt lenne, tudom, hogy édesanyám is köszönetet mondana.

Diána hercegné 1997. augusztus 31-én szenvedett autóbalesetet Párizsban – mind ő, mind párja, Dodi Fayed életét vesztette.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk