vilmos herceg, diana hercegné, harry herceg

Ez volt Diána hercegné és fiainak kedvenc hétvégi programja

Így próbálta megmutatni nekik, hogy ők is normális gyerekek.


Közismert tény, hogy a brit királyi családnak megvannak a saját étkezési szokásai, és tudni lehet, hogy királynő kitiltott jó pár ételt a konyhából. Ezt a szívek királynője olykor próbálta felülírni.

Az egykori királyi séf, Darren McGrady szerint, – aki Diánának, Károly hercegnek és gyermekeiknek, Vilmos és Harry hercegnek dolgozott a Kensington-palotában –, a néhai hercegné „normalitásra" törekedett, és a tévé előtt nassolt a hercegekkel.

Tudom, hogy drámaian hangzik, de ahogy hercegné átvezette a gyerekeket a következő évszázadba az példátlan volt. Azt akarta mondani: »Tudom, hogy királyi gyerekek, de ők is normálisak.« Ilyenkor szó sem lehetett arról, hogy fel kellett volna öltözniük a vacsorához, vagy asztalhoz kellett volna ülniük, és a komornyikok sem sertepeltéltek körülöttük. Szombat este, amikor Diána a tévé előtt ült és vacsorázott a fiaival, minden teljesen normális volt.

Habár a királyi személyzet tápláló ételeket ajánlott a családnak, amelyek között a klasszikus hús- és zöldségválaszték szerepelt, Diána hétvégente gyorséttermi étellel kedveskedett a gyermekeinek.

Majd Darren hozzátette:

A dadus mindig azt javasolta, hogy a fiúk sült csirkét, zöldséget és egészséges ételeket egyenek, de szombat esténként a hercegek pizzát, hamburgert és ehhez hasonló dolgokat is fogyasztottak. Ez egy különleges élvezet volt. Diána így akarta megmutatni nekik, hogy ők is normális gyerekek.

Darren utalt rá, hogy Vilmos felesége, Kataln hercegné is követi anyósa példáját.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk