Kiállítják Diána hercegné esküvői tiaraját, amit közel 40 éve nem láthatott a közönség

Kiállítják Diána hercegné esküvői tiaraját, amit közel 40 éve nem láthatott a közönség

A Sotheby's-aukciósház az elmúlt évtizedek legnagyobb brit tiarakiállítását rendezi meg.


II. Erzsébet királynő platina jubileuma tiszteletére a Sotheby's egy hercegnéhez – egészen pontosan Diánához – illő kiállítást rendez.

Az aukciósház közel 50 királyi és arisztokrata tiarát mutat majd be, köztük azt is, amelyet a szívek királynője viselt az esküvőjén. Így ez lesz az első alkalom, amikor a Spencer-tiarát a néhai hercegné 1981-es, Károly herceggel kötött házassága óta kiállítják.

A királynő jubileumi ünnepségei tökéletes alkalmat adtak arra, hogy közszemlére tegyük a nemesi és királyi származású tiarák csodás választékát, amelyek közül sok, évtizedek óta nem volt kiállítva

– mondta Kristian Spofforth, a londoni Sotheby's ékszerüzlet vezetője.

Sotheby's

A Spencer-tiara füzér stílusú, gyémántokkal kirakott szív alakú motívummal, valamint csillag és trombita alakú gyémántokkal rendelkezik. Eredetileg 1767-ben készítették, és az idők során a Spencer családon belül tovább öröklődött. Diána hercegné 1981-ben, Károly herceggel tartott esküvőjén viselte, de számos neves eseményen viselte még a meseszép a diadémot.

Természetesen a Spencer-tiara mellett számos más lenyűgöző darab is bemutatásra kerül. A kiállításon látható lesz egy fejdísz, amelyet Albert herceg tervezett Viktória királynő számára. Az aranyba foglalt gótikus diadém több tucat gyémántot és smaragdot tartalmaz, a legnagyobb smaragd tömege pedig 15 karát. Állítólag ez volt az uralkodónő kedvenc tiarája, és számos királyi megbízatáson viselte, többek között portréfotózások alkalmával is.

(RobbReport)

A figyelmetekbe ajánljuk