diána hercegné mosolyog

Az igaz történet Diána hercegné kedvenc nyaklánca mögött

Diána hercegné ikonikus stílusáról már sok szó esett, s bár ruhái valóban minden címlapot megérdemeltek, sokkal kevesebb szó esett az ékszereiről. Pedig van egy-két darab, amelyről érdemes beszélni.



A királyi családnak kiterjedt ékszergyűjteménye van (amelyet Katalin és Meghan Markle is örökölt), amely tartalmazott egy iniciálé nyakláncot jóval azelőtt, hogy ezek divatosak lettek volna, valamint két különleges órát és persze sok-sok gyémántot. Diána pedig kedvére válogathatott közülük.

Állítólag a zafírokat különösen kedvelte, s számos kedvenc darabjában szerepelt ez a fajta drágakő. Egyik kedvenc nyaklánca, amelyet állandóan viselt, egy három szál gyöngyös nyaklánc volt, amelynek közepén egy hatalmas zafír volt, gyémántokkal körülvéve.

A 80-as évek végén és a 90-es években számos eseményen fotózták le, többek között egy bécsi bálon, egy koncerten a Royal Albert Hallban, a Met-gálán és a leghíresebb a Serpentine Gallery rendezvényén, ahol debütált a "bosszúruhája".

Diána bosszúruhája 1994-ben

A mögötte álló történet meglehetősen szokatlan, mivel a darab nem is nyakláncként, hanem brossként indult. Ez volt az anyakirálynő nászajándéka. A fiatal hercegné 1982-ben egy Downing Street-i banketten viselte Belville Sassoon ruhájához tűzve, és bár néhányszor brosst viselt belőle, hamarosan egy hétágú gyöngyös nyakláncra szereltette át.

Mivel nem rajongott különösen a brossért, ezért olyan darabot készítetett, amelyről tudta, hogy sokkal többet fogja viselni. Bár nem tudjuk, hogy pontosan mikor alakítottáj át a darabot, azt tudni lehet, hogy először Ronald Reagan elnök washingtoni bálján fotózták le 1985-ben.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk