diana hercegné fehér kazalban gyöngysor a nyakában

Diana hercegné lassan negyed évszázada hunyt el, szellemi hagyatéka pedig a mai napig emberek millióira van hatással. Ő volt az a híresség, akiért a hírességek rajongtak. Hercegné, anya és divatikon, akit rengetegen próbáltak utánozni.Diana hercegné a 80-as évek kezdetétől igazi divatikonnak számított, amit nemcsak a hétköznapi emberek, hanem a divatszakértők is imádtak. Frizurája és sminkje állandó nyomot hagyott a szépségápolás világában. Szóval milyen tanulságokat vonhatunk le a tippjeiből? Íme, néhány!

1. Ügyelj a bőrödre!

Manapság egyre tudatosabban figyelnek a nők a bőrük ápolására. Megjelentek a vegán és a szinte 100%-ig természetes alapanyagokból készült kencék. A közösségi média különféle platformjai is segítségünkre lehetnek, hiszen rengeteg beauty vlogger adhat nekünk tanácsot. Ám ez harminc évvel ezelőtt nem volt ennyire egyértelmű és felkapott téma, ennek ellenére Diana rendkívül tudatos volt a bőrápolását illetően. Egykori sminkese, Mary Greenwell az évek során elárulta, hogy a hercegné mindig tisztított, tonizált és hidratált, a nap végén pedig mindig eltávolította sminkjét. A ragyogó bőrének érdekében nem igazán ivott alkoholt, a dohányzásról pedig ne is beszéljünk.

2. Parfüm

Diana állítólag mindig viselt illatot, és soha nem hagyta el a házat a Hermes 24 Faubourg parfümje nélkül, ami a kedvence volt.

3. Haj és a divat

A hercegné a haját tekintve is különlegesnek számított, hiszen a nyolcvanas és a kilencvenes években nem sok huszonéves lányt láthattunk hasonló bubi frizurával. Akkoriban szinte mindenkinek hosszú vagy dauerolt haja volt. Persze ettől függetlenül jó pár nő próbálta leutánozni ikonikus hajviseletét, ami nem biztos, hogy ugyanolyan jól állt nekik. Diana úgy vélte, nem szabad mániákusan követni a hajtrendeket, helyette vágassunk olyan fazont, ami a saját arcformánknak jól áll.

4. Szemceruza

Lady Di nagy rajongója volt a kék szemceruzának, mígnem megismerkedett Mary Greenwell sminkessel, aki azonnal lebeszélte róla. Ehelyett fekete színű ceruzát és szempillaspirált ajánlott neki, ugyanis nem előnyös a szemszínünkkel megegyező ceruzát használni.

4+1. Manikűr

Getty Images / Anwar Hussein

Diana több szempontból is igazi lázadónak számított, szokatlan manikűrjével pedig egyenesen háborút indított. A piros köröm nem számít felháborítónak, na de egy hercegnének? Gyakran viselt tűzpiros körmöket fontos eseményeken, amelyek teljesen szembementek királyi protokollal. Mi a tanulság ebből? Fejezd ki saját magad a körmeiddel is, viselj olyan színeket, ami neked tetszik.

A figyelmetekbe ajánljuk