Egy Ferrari.

Börtönre ítélték a férfit, aki hagyta, hogy a 7 éves fia vezesse a Ferrariját

Egy holland bíróság négy hét börtönbüntetésre ítélt egy férfit, mert hagyta, hogy 7 éves gyermeke két különböző Ferrari-szuperautót és több más járművet, köztük egy utánfutós Scania-teherautót vezessen.


Egy holland kiadvány beszámolója szerint a gyerek egy videón látható, amint egy sárga színű Ferrari 488 Spiderrel közel 234 km/órás sebességgel vezet, több autót is megelőzve.

Egy másik, okostelefonnal felvett videón a gyerek egy Ferrari F12 kormánya mögött látható, a sebességmérő pedig a 160 kilométer/órás sebesség közelében ugrál.

Nyilvánvaló, hogy a 7 éves gyerek nem elég magas ahhoz, hogy elérje a szuperautók pedálját. A legtöbb ilyen videón a gyerek az apja ölében ül, és a kormányt irányítja.

Ami még ennél is rosszabb, hogy több videón is látható a piros lámpánál való áthajtás, ami komolyan veszélyeztette a gyerek életét.

Annak a története, hogy miként fogták el a felelőtlen apát, kis túlzással egy amerikai akciófilmbe is beleillene. A börtönbüntetésre ítélt férfi ugyanis drogdíler, és más illegális tevékenységek miatt már korábban is ült már rács mögött. A videókat, amelyeken a fia vezette ezeket a járműveket, az iPhone-ján találták meg, amelyet a rendőrök egy drogfogás során lefoglaltak. A videók felfedezése után az ország ügyészsége úgy döntött, hogy vádat emel.

Nem ez az első eset, hogy valakit azért börtönöznek be, mert hagyta, hogy a gyermeke Ferrarit vezessen. Még 2013-ban egy gazdag indiai üzletembert tartóztattak le, miután az interneten elterjedt egy videó, amelyen a fia egy Ferrari F430-ast vezet.

Forrás: Luxury Launches

A figyelmetekbe ajánljuk