Már nem sokat kell várni a Ferrari városi terepjárójára

Már nem sokat kell várni a Ferrari városi terepjárójára

A Ferrari Purosangue ugyan még nem érkezett meg, de egy dolgot biztosan állíthatunk a várva várt terepjáróról: erős lesz.


Négy évvel azután, hogy az olasz márka bejelentette első utcai terepjárójának terveit, – ami egy a V12-es motorral fog hajtani – a közelgő modell idén szeptemberben debütálhat hivatalosan.

Több lehetőséget is teszteltünk. Egyértelmű volt, hogy a V-12-es a teljesítmény és a vezetési élmény szempontjából, amit nyújtani tud, az a megfelelő opció a piac számára

– mondta Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója.

A hír pedig a márka rajongóit nem érhette teljesen váratlanul. A korábbi spekulációk mellett a Ferrari nemrég egy videót is közzétett a közösségi médiában, amelyben egy új, V-12-es motorral hajtott járművel kecsegtetett.

A Purosangue, bár radikálisan eltér a márkától, megpróbál majd megfelelni a sportkocsik örökségének. Azonban szeptemberig kell várnunk, hogy megtudjuk, pontosan milyen erős a motor.

A tavaly ősszel bemutatott 812 Competizione 12 hengeres szívómotorja 818 lóerőt teljesít. Ennek ellenére nincs garancia arra, hogy a Purosangue-nál is így alakul majd, de úgy tűnik, hogy versenyképes lesz a W-12-es Bentley Bentayga és a V8-as Aston Martin DBX és Lamborghini Urus motorokkal.

Hogy a Purosangue siker lesz-e, óriási kérdőjel, de a Ferrari ettől függetlenül elsősorban sportautó-gyártó marad. A márka bejelentette, hogy a SUV az éves szállításainak legfeljebb 20 százalékát teszi majd ki, ami nem csak az első néhány évben, hanem a modell teljes életciklusára vonatkozik.

A figyelmetekbe ajánljuk