Több mint egymilliárd forintért kelhet el egy egyedülálló LaFerrari
A LaFerrarik a Ferrari viszonylatában egészen gyakori autónak számítanak, mégis a jövő hónapban az Egyesült Királyságban árverésre kerülő példány egy igazi ritkaságnak számít.

A 2016-os modell ugyanis – amely a tervek szerint az RM Sotheby's közelgő londoni árverésének részeként kerül kalapács alá – a gyönyörű kupé egyetlen olyan változata, amely Vinaccia (szőlőtörköly színű) külsővel rendelkezik és Pelle Chiodi Di Garofano (szegfűszeg színű) belsővel.

RM Sotheby's

Az egyedi fényezés nélkül is megérdemli a figyelmet az autógyár 499 hibridjének az egyik, alig használt példánya.

A 2013-ban bemutatott, limitált szériás LaFerrari volt a márka első hibrid próbálkozása. Mivel Ferrariról beszélünk, kiegészítő villanymotorja egy igazán különleges dologgal párosul: egy 6,3 literes, 789 lóerős V-12-es motorral, amely a márka utolsó középmotoros modellje, amely 12 hengert kapott.

Hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval párosítva ez a felállás 950 lóerőt és 664 Nm nyomatékot teljesít, és ezzel a vállalat legerősebb utcai autójává vált egészen az SF90 Stradale 2019-es debütálásáig.

RM Sotheby's

Az árverésre bocsátott példány fényezése egy különleges megrendelésre készült el, amelyet a bőrrel bevont belső egészít ki. A testre szabott kombináció állítólag az eredeti tulajdonos gyűjteményében lévő két másik Ferrarihoz illik.

Ennek ellenére mindössze két év után elváltak útjaik a hibrid hiperautótól, ami után az Egyesült Királyságba exportálták, ahol azóta is nyugodt életet él.

A gyártás óta eltelt öt év alatt kicsivel kevesebb mint 1500 kilométert tett meg, és rendszeresen karbantartották. Ha mindez nem lenne elég, az autóhoz még egy hozzáillő táskaszett is jár.

RM Sotheby's

Ha valaki szeretne a LaFerrarinak a büszke tulajdonosa lenne, az minden bizonnyal sokat fog költeni november 6-án: az RM Sotheby's előzetes becslései szerint az autó ára 3 és 3,4 millió dollár között mozog (900 millió és egymilliárd forint között).

Azaz az autó több mint kétszer annyiba kerül, mint újonnan.

RM Sotheby's

Tekintve azonban, hogy a kabriós LaFerrari Aperta a legdrágább 21. századi autó, amelyet árverésen értékesítettek, nem lenne meglepő, ha az összeg jóval magasabbra szökne.

(Robb Report)

A figyelmetekbe ajánljuk