Egyetlen feltétellel kaphatta meg a 300 főszerepét Gerald Butler

Egyetlen feltétellel kaphatta meg a 300 főszerepét Gerald Butler

A történelmi pontatlanságok ellenére a 300 jelentős hatást gyakorolt a popkultúrára. A Leónidasz királyt alakító Gerald Butler pedig egy csapásra hatalmas sztár lett, ám ahhoz, hogy megkapja a szerepet, egy komoly kérést kellett teljesítenie.


A 2006-ban bemutatott történelmi fantasyt Zack Snyder rendezte, a film pedig Frank Miller és Lynn Varley azonos című képregényén alapult, amely a thermopülai csatát ábrázolja a görög-perzsa háborúk idején. A történet középpontjában Leónidasz spártai király és 300 harcosának hősies ellenállása áll Xerxész perzsa király hatalmas hadserege ellen.

Ez is érdekelhet: Henry Cavill majdnem lecsúszott Superman szerepéről

A Warner Bros. vezetője, Alan Horn egy interjúban mesélt néhány kulisszatitkot a 300 forgatásáról, és felidézett egy furcsa kikötést, amelyet Gerald Butler szereposztásához kötött:

a színész megkapta a szerepet, de ehhez le kellett szoknia a dohányzásról.

Butler Az Operaház fantomját csinálta előtte. Nem láttam őt alkalmasnak erre a szerepre. Számomra ő volt a Fantom. Néhány nappal később felhívott. Azt kérdezte, hogy találkoznék-e vele. Belementem, de tudtam, hogy dohányzik, éreztem is rajta a dohányszagot. Így azt mondtam neki, hogy »Oké, megkaphatod a szerepet egy feltétellel: abba kell hagynod a dohányzást.« Erre ő: »Komolyan mondod?« Butler a szavát adta, hogy felhagy vele, kezet ráztunk, a többi pedig már történelem

– emlékezett vissza Horn.

Horn talán régimódi szokásokhoz ragaszkodott, de úgy gondolt a filmsztárokra, mint példaképekre, és azt akarta, hogy Butler tisztább képet mutasson a fiatalabbaknak, akik esetleg felnéznek rá.


A figyelmetekbe ajánljuk